Septuplul campion mondial Lewis Hamilton i-a pus o întrebare ironică inginerului său de cursă de la Mercedes, după Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hamilton a avut un week-end dificil la Jeddah. După ce în calificări a nu a trecut de Q1 pentru prima dată din 2009 (exceptând accidentele sau defecţiunile tehnice), britanicul a pornit în cursă de pe locul 15 al grilei.

El a recuperat până la locul 6, poziţie care o ocupă în momentul în care cursa a fost neutralizată spre final cu Virtual Safety Car, după mai multe abandonuri. Pentru că nu efectuase niciun schimb de penuri, Hamilton trebuia să intre la boxe, dar el a fost unul dintre ghinioniştii care nu au putut face acest lucru, din cauza faptului că două monoposturi cu probleme tehnice s-au oprit la intrarea pe linia standurilor. 

Astfel, Hamilton a trebuit să aştepte mai multe tururi până la redeschiderea accesului la boxe, ceea ce l-a împiedicat să rămână cu şanse la locurile 6-8. El a făcut schimbul de pneuri şi a ieşit pe locul 14, de unde nu a mai progresat decât până la locul 10.

"Ok, Lewis, este locul 10, îmi pare rău de asta", i-a transmis inginerul de cursă Pete Bonnington, prin comunicaţiile radio.

"Se dă vreun punct pentru acestă poziţie?", a fost reacţia ironică a lui Hamilton după informaţia primită.

Cursa de la Jeddach, a doua din acest sezon, a fost câştigată de rivalul lui Hamilton, olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Piloţii Ferrari, Charles Leclerc şi Carlos Sainz, au completat podiumul în această ordine, urmaţi de Sergio Perez (Red Bull) şi de al doilea pilot Mercedes, George Russell.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.