Fostul internaţional Ionuţ Lupescu, candidat la preşedinţia FRF, a declarat, luni, că Răzvan Burleanu vrea să acopere lipsa rezultatelor şi să îl denigreze în campania pentru şefia federaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această campanie pe care a făcut-o el a vrut să acopere lipsa rezultatelor şi să denigreze imaginea mea. Astfel de lucruri se fac în politică, de acolo vine el. După ce a fost ales la FRF venea la mine acasă să mă întrebe lucruri administrative. Când venea la UEFA, venea la mine la birou şi spunea că trebuie să profităm de competenţa lui Lupescu. Când i-am făcut o relaţie apropiată cu Platini, de prietenie... Mă întreb atunci cum mai eram. Această duplicitate care o arată acum mă pune pe gânduri. Toate aceste informaţii nu le dădea fotbalului românesc, ci pentru el personal. După, au venit minciuni. O dată, de două ori, voia să se profileze pe spatele meu. Atunci nu mai eram un infractor cum sunt acum şi am pus capăt acestui lucru.  Lucrurile pe care el le face acum, n-au legătură cu campania. Lumea din teritoriu este indignată de ceea ce face Burleanu”, a declarat Ionuţ Lupescu la Telekom Sport.

Lupescu a precizat că este evidentă intenţia lui Burleanu de a-l bloca în cursa spre postul de preşedinte al FRF. "O să vedem pe 19 aprilie dacă şi-a făcut campania din banii lui sau din cei ai federaţiei. Mă îndoiesc că a făcut-o din banii lui. Lui Mircea Sandu i s-a făcut o plângere penală imediat după ce a ieşit (de la FRF). Mie nu mi-a făcut în aceşti patru ani. Ce s-a întâmplat acum patru ani de zile, ce s-a întâmplat cu Gică Popescu… Cum a încercat să mă blocheze cu statutul... Trăim în România şi totul e posibil, dar eu cred că Ministerul sportului are destui jurişti capabili. Se vede cu ochiul liber că încearcă să-mi pună piedici. În afară de denigrare... A început cu statutul, acum vrea să-mi facă plângere penală cu Comitetul Executiv. Totul cu un singur scop. Dacă eu eram acum la UEFA, era totul bine. Eu aşteptam să văd măcar o idee despre fotbal. Atât", a adăugat el.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a început la 5 martie o serie de dezvăluiri, când a publicat, pe site-ul său, informaţii despre firme în care acţionari erau fostul şef de la Casa Fotbalului Mircea Sandu şi/sau apropiaţi de-ai săi, care au prestat servicii de un milion de euro federaţiei, până în 2014, la preţuri peste cele ale pieţei.

Şeful de la Casa Fotbalului a lansat, la 7 martie, noi acuzaţii la adresa contracandidatului său la conducerea forului, Ionuţ Lupescu, şi a fostului conducător al federaţiei Mircea Sandu. Burleanu a notat, într-o nouă postare pe site-ul său, că Lupescu a semnat pentru plăţi făcute de FRF pentru ceasuri în valoare de 30.000 de euro şi Mircea Sandu a aprobat ordinele de plată. Burleanu scrie că şi un alt fost oficial al FRF, Florin Prunea, a cumpărat trei ceasuri de lux în aceleaşi condiţii.

La 9 martie, Burleanu a revenit, pe site-ul său, cu informaţii despre ilegalităţi ce ar fi fost comise de contracandidatul său la alegerile din 18 aprilie Ionuţ Lupescu. Sub tilul "Povestea unui comision marca Lupescu", Burleanu a scris că fostul internaţional a încheiat un contract, în 2009, când era director în cadrul FRF, prin care a plătit un comision unui apropiat.

La 13 martie, Burleanu a susţinut că federaţia a plătit către firme ale lui Lupescu aproximativ 300.000 de euro pentru diverse servicii.

Luni, Răzvan Burleanu a continuat dezvăluirile despre contractele încheiate de FRF, în perioada în care director general al forului era Ionuţ Lupescu. În "episodul 5", Burleanu a notat că FRF a plătit peste un milion de euro firmei SEG, apaţinând lui Cristian Iancu, prietenului lui Lupescu, pentru servicii de marketing, dar şi pentru altele.

La alegerile din 18 aprilie pentru preşedinţia FRF şi-au anunţat candidatura Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu şi fostul fotbalist Marcel Puşcaş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.