Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, vineri, pe Facebook, felicitări echipei feminine de spadă a României, care a câştigat aurul la Jocurile Olimpice de la Rio, afirmând că, prin talent, tărie de caracter şi "multe mii de ore de muncă", au făcut o ţară întreagă mândră de performanţa lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Felicitări echipei noastre feminine de spadă, care a câştigat azi noapte aurul la #Rio2016! Prin talentul lor, tăria de caracter şi după mii de ore de muncă, Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop şi Loredana Dinu au reuşit să ducă România pe prima treaptă olimpică, făcând o ţară întreagă mândră de performanţa lor", a scris Iohannis în mesajul său.

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, a învins naţionala Chinei, scor 44-38 şi a câştigat aurul olimpic, primul pentru delegaţia "tricoloră" la actuala ediţie a Jocurilor de la Rio.

România a trecut în sferturi de SUA, iar în semifinale de Rusia.

Rusia a ocupat locul trei, după ce a învins Estonia, scor 37-31.

Fetele de la spadă au fost susţinute, joi seară, de majoritatea sportiviilor din delegaţia României, între care s-au aflat jucătoarele din naţionala de handbal, antrenorul de judo Florin Bercean, ministrul Sportului Elisabeta Lipă şi preşedintele COSR, Alin Petrache.

România şi-a mai asigurat o medalie, joi, prin Florin Mergea şi Horia Tecău, calificaţi în finala la dublu masculin la tenis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.