Mijlocaşul Ioan Filip a revenit la Universitatea Cluj, după o jumătate de an în care a evoluat la Gaz Metan Mediaş, a anunţat gruparea din Liga a II-a.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mijlocaşul defensiv bihorean, în vârstăd e 32 de ani, a fost crescut de Centrul de Copii şi Juniori de la Bihor Oradea, echipa pentru care a debutat în fotbalul mare în anul 2005.

El a petrecut patru ani la Oţelul Galaţi (96 de meciuri şi 5 goluri), formaţie alături de care a atins cele mai mari performanţe ale carierei, între 2010 şi 2014, prin câştigarea titlului în Liga 1 şi prin participarea în UEFA Champions League, într-o grupă din care au mai făcut parte Manchester United, Benfica Lisabona şi FC Basel.

A trecut în tabăra celor de la Petrolul Ploieşti (28 de meciuri) la începutul sezonului 2014-2015, după care a fost transferat de Viitorul Constanţa (43 de meciuri şi un gol). Pentru echipa lui Gheorghe Hagi, Filip a fost om de bază în sezonul cuceririi titlul de campioană. El a fost atunci integralist în 23 de meciuri din sezonul regulat şi în şapte jocuri din cele zece etape de play-off.

După o experienţă de doi ani în Ungaria la Debrecen (51 de meciuri), acesta a fost transferat de Dinamo Bucureşti (43 de meciuri şi un gol). Pentru "câinii roşii" a fost titular în 27 de meciuri în sezonul recent încheiat.

La începutul sezonului 2020 – 2021, Ioan Filip semna cu ”U” Cluj. În acel an, mijlocaşul central a fost unul dintre cei mai constanţi jucători ai Universităţii, cu 19 meciuri, două goluri şi două pase decisive.

Pe parcursul turului de campionat, Filip a îmbrăcat tricoul echipei Gaz Metan Mediaş. A fost integralist în 14 dintre cele 23 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul medieşenilor. În această perioadă, el a marcat două goluri, cel mai recent în partida de sâmbătă, cu CFR Cluj.

Filip se face parte din grupul de nouă jucători ai medieşenilor care şi-au reziliat contractele din cauza problemelor financiare ale clubului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.