Candidat la preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal, Sorin Drăgoi, preşedinte al clubului ACS Poli Timişoara, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, că este convins că reprezentanţii cluburilor din Liga I îl vor vota. Despre contracanditatul său, Gino Iorgulescu, Drăgoi spune că nu are obiecţii legate de activitatea acestuia din postura de conducător de club, dar modul în care este condusă LPF “lasă de dorit”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă este adeptul teoriei conform căreia serviciile secrete şi-ar impune oameni în funcţii cheie, Sorin Drăgoi a spus că nu crede în astfel de zvonuri şi că nu contează cine te pune într-un anumit post sau dacă ai jucat fotbal, ci activitatea pe care o desfăşori în instituţia respectivă.

Prezentăm integral interviul acordat de Sorin Drăgoi agenţiei de presă News.ro:

Reporter: Ce v-a determinat să candidaţi la preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal?

INTERVIU: Gino Iorgulescu: Contractul de televizare a meciurilor şi reducerea numărului de echipe din prima ligă, printre realizările mandatului meu. Toată viaţa mea a fost şi este fotbal!
CITEȘTE ȘI INTERVIU: Gino Iorgulescu: Contractul de televizare a meciurilor şi reducerea numărului de echipe din prima ligă, printre realizările mandatului meu. Toată viaţa mea a fost şi este fotbal!

Sorin Drăgoi: Este un drept democratic pe care mi l-am exercitat şi dorinţa de a candida a venit din nevoia unei schimbări la Liga Profesionistă de Fotbal.

Reporter: Este nevoie de o schimbare la ligă?

Sorin Drăgoi: Din punct de vedere al preşedintelui de club de fotbal consider că e nevoie de o schimbare la ligă. Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să fie îndreptată foarte mult către cluburi. Ea se compune din cluburile de fotbal şi trebuie îndreptată înspre cluburile de fotbal. Iar acum lucrurile nu stau aşa.

Reporter: Care sunt atuurile dumneavoastră în această luptă?

Sorin Drăgoi: Management şi o transparenţă totală. Nu e normal ca tu, liga, să nu pui la dispoziţie foarte multe lucruri, gen contracte, valoarea lor şi aşa mai departe. Eu consider că un management adecvat la Liga Profesionistă de Fotbal nu duce decât la un plus-valoare şi bani mai mulţi de atras din sponsorizări. Şi a doua direcţie ar fi transparenţa totală. Vii frumos şi spui cu cât ai semnat contractele şi cât au cluburile de câştigat.

Reporter: Credeţi că argumentele dumneavoastră au convins cluburile să vă voteze?

Sorin Drăgoi: Da, eu sunt convins, pentru că am discutat şi cu preşedinţii şi cu oamenii care investesc la cluburile de fotbal şi am vorbit aceeaşi limbă. Au înţeles mesajul meu.

Reporter: Aţi reuşit să vorbiţi cu reprezentanţii tuturor cluburilor?

Sorin Drăgoi: Nu, nu cu ai tuturor, timpul a fost foarte scurt şi nu am ajuns la toate cluburile. În schimb, programul meu de candidatură l-am trimis la toate cluburile de fotbal, acum două săptămâni, şi nu acum trei zile când l-a publicat contracandidatul meu.

Reporter: Ce şanse credeţi că aveţi să-l detronaţi pe Gino Iorgulescu de la şefia ligii?

Sorin Drăgoi.:  Eu sunt convins că luni cluburile de fotbal vor vota pentru o schimbare a preşedintelui ligii. Nu vreau să fac statisctici şi speculaţii pe marginea numărului voturilor. O să vedem în ziua votului.

Reporter: Cum l-aţi caracteriza pe actualul preşedinte al LPF, contracandidatul dumneavoastră?

Sorin Drăgoi: O să vă răspund altfel, ţinta mea nu este Iorgulescu. Nu este un război Sorin Drăgoi - Gino Iorgulescu. Ţinta mea este Liga Profesionistă de Fotbal. Eu mă îndrept către o schimbare a Ligii Profesioniste de Fotbal, nu a preşedintelui. Activitatea fotbalistică pe care a avut-o este în regulă, nu contestă nimeni treburile astea, în schimb modul în care este condusă Liga Profesionistă de Fotbal lasă foarte mult de dorit.

Reporter: Se vorbeşte că sunteţi un apropiat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, este adevărat?

Sorin Drăgoi: Am văzut şi eu ce s-a publicat, "apropiat' este mult spus. Eu am spus doar că am terminat aceeaşi facultate în Bucureşti, deci colegi de facultate.

Reporter: Deci este exclus să se poată spună despre dumneavoastră că sunteţi promovat şi impus de către PSD sau Liviu Dragnea?

Sorin Drăgoi: Nici vorbă de aşa ceva, nu sunt un produs politic, nu am făcut politică.

Reporter: De asemenea, există zvonul că serviciile secrete din România îşi impun oamenii în funcţii cheie. Puteţi dezminţi că aţi fi omul serviciilor?

Sorin.Drăgoi: Sigur că da. Mai bine l-aţi întreba pe domnul Iorgulescu, pentru că am văzut o declaraţie a domnul Mitică Dragomir care spunea că serviciile îl

sprijină pe domnul Iorgulescu.

Reporter: Dumneavoastră credeţi în astfel de speculaţii, că serviciile ar putea fi implicate?

Sorin Drăgoi: Nu, nu. Eu consider că dacă vii pe un post de... practic liga profesionistă e un ONG, şi vii pe postul de a-l manageria, dacă vii din postura unui manager bun, liga nu va avea decât de câştigat. Important nu este dacă ai jucat fotbal sau cine te pune, contează ca în postul în care eşti să faci treabă. Şi am demonstrat la Poli Timişoara, salvând echipa de la retrogradare şi descurcându-ne doar cu banii din sponsorizări. Şi consider că sunt în măsură să fac acelaşi lucru şi la Liga profesionistă.

Reporter: Ce legătură aveţi cu preşedintele federaţiei Răzvan Burleanu? Şi vă întreb pentru că sunt acuze la adresa dumneavoastră că urmăriţi să subordonaţi liga FRF-ului.

Sorin Drăgoi.:Am avut relaţii cu Burleanu din postura de preşedinte de club, am avut relaţii instituţionale foarte bune cu federaţia română. L-am cunoscut pe domnul Burleanu şi am şi declarat în programul pe care îl susţin că mi se pare normal ca relaţiile dintre LPF şi FRF să fie relaţii de colaborare. Nu a spus nimeni niciodată subordonare sau alte cuvinte. Deci o colaborare, pentru că aşa e normal să fie. Până la urmă Liga Profesionistă de Fotbal ţine de Federaţia Română de Fotbal, ca for tutelar. Şi atunci trebuie să ai relaţii de colaborare. Eşti independent, îţi spui păsurile pe are le ai, dar cu dialog, nu cu război rece, cum este acum între ligă şi federaţie.

Reporter: Ce veţi face dacă nu veţi primi aceeaşi reacţie din partea FRF?

Sorin.Drăgoi: Eu sunt un om al dialogului în primul şi în primul rând. Şi sunt convins că vom avea un dialog civilizat şi vom rezolva toate problemele care apar.

Reporter: O ultimă întrebare mai am – care ar fi prima măsură pe care aţi lua-o ca preşedinte al LPF?

Sorin Drăgoi: Prima măsură pe care aş lua-o ar fi să adun toţi preşedinţii de cluburi şi să stabilim împreună persoanele pe care să le numim în conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal. Mi se pare firesc şi normal ca împreună cu preşedinţii de cluburi să numeşti oameni. Şi nu să vin eu să numesc alte persoane, pentru că nu am făcut nimic dacă schimbăm un fotoliu cu altul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.