Sportiva canadiană Summer McIntosh a pus capăt celor 13 ani de invincibilitate a lui Katie Ledecky în proba de 800 de metri, o surpriză majoră în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Paris, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

McIntosh a înregistrat joi un timp de opt minute 11,39 secunde la o reuniune la Orlando, în Florida, cu aproape şase secunde mai rapid decât Ledecky.

Ledecky a suferit prima înfrângere în proba de 800 de metri de după 2010, în timp ce cursa lui McIntosh, sportivă în vârstă de 17 ani, a făcut-o să fie a doua cea mai rapidă femeie pe această distanţă, după deţinătoarea americană a recordului mondial.

Sportiva în vârstă de 26 de ani a dominat ca nimeni alta proba de 800 de metri, câştigând medalii de aur succesive la Jocurile Olimpice de la Londra, Rio şi Tokyo.

Ea a cucerit al şaselea titlu mondial consecutiv în proba de 800 la campionatele de anul trecut de la Fukuoka.

Se aşteaptă ca ea să-şi apere aurul la 800 m la Paris şi să încerce să devină prima femeie care câştigă patru titluri succesive în înotul olimpic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.