Şapte persoane au fost rănite uşor, între care trei poliţişti şi doi jandarmi, iar 12 fani turci şi francezi au fost reţinuţi, după incidentele care au avut loc, joi, la meciul Olympique Lyon - Beşiktaş Istanbul, din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Europa, au anunţat reprezentanţi ai prefecturii şi poliţiei din Lyon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi spectatori au ajuns la spital, a anunţat un purtător de cuvânt al prefecturii, citat de sudouest.fr.

Incidentele au început în afara stadionului, cu două ore înainte de meci, în jurul orei locale 19.00 (20.00, ora României), când suporteri ai celor două echipe au aruncat cu obiecte unii într-alţii. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru calmarea fanilor.

În stadion, cu 15 minute înaintea începerii partidei, suporterii de la Peluza Sud au invadat terenul, după ce fanii turci, aflaţi la inelul superior, au început să arunce cu petarde, torţe şi cu alte obiecte. Câţiva suporteri turci au intrat în sectorul francezilor şi au încercat să se bată cu aceştia, însă au fost opriţi de forţele de ordine.

Preşedintele clubului din Lyon, Jean Michel Aulas, a mers pe teren încercând să calmeze spiritele. El s-a adresat suporterilor de la staţia stadionului, apoi a urmărit prima repriză din peluză. Meciul a fost amânat 45 de minute. Jucătorii şi antrenorii celor două echipei au făcut şi ei apel la calm.

Circa 50 de suporteri turci au fost scoşi din stadion de forţele de ordine, înainte de fluierul de start al partidei.

Atmosfera a fost tensionată şi în timpul meciului. După ce Babel a deschis scorul, în minutul 15, turcii au aruncat din nou cu petarde, torţe şi alte obiecte. Jucătorii echipei Beşiktaş au făcut apel la liniştirea fanilor. Din acel moment, meciul a continuat fără alte incidente majore.

Potrivit presei franceze, la partida de la Lyon au asistat peste 15.000 de susţinători ai echipei Beşiktaş şi 35.000 de francezi. Fanii echipei oaspete au fost majoritatea din Franţa şi din ţări vecine, numai 3.000 venind de la Istanbul.

Formaţia Olympique Lyon a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Beşiktaş Istanbul, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Pentru Lyon au marcat Tolisso '83 şi Morel '85, iar pentru Beşiktaş a punctat Babel '15. Returul va avea loc săptămâna viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.