Horia Tecău a devenit, marţi, Ambasador Naţional pentru UNICEF în România, el alăturându-se altor sportivi şi celebrităţi care deţin acest titlu. Tenismanul spune că îşi doreşte ca fiecare copil să aibă posibilitatea de a-şi îndeplini visul şi să aibă acces la educaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut marele noroc să cresc într-o familie în care părinţii mei m-au susţinut, m-au încurajat, mi-au oferit acea dragoste de care orice copil are nevoie ca să se dezvolte sănătos, am avut parte de antrenori, de învăţători de la care am învăţat continuu, care în primul rând m-au învăţat să fiu deschis şi să nu mă opresc niciodată din progres şi să fiu fără limite. Mulţi copii nu au acest avantaj, nu beneficiază de aceste lucruri foarte importante în educaţie şi în creştere, iar dacă nu ai acest noroc trebuie să-l forţezi un pic. UNICEF forţează acest noroc. Se duce în comunităţi sărace şi vine cu un model de consilieri comunitari care instruiesc oamenii care lucrează cu copiii ca să crească şi să se dezvolte într-un mod sănătos, natural, şi să beneficieze de aceleaşi lucruri de care beneficiem şi noi. În educaţia mea şcoala a fost foarte importantă, niciodată nu am putut să merg la activitatea de sport dacă nu eram la zi cu şcoala şi cu învăţatul. Iar această paralelă între sport şi educaţie m-a ajutat să mă dezvolt în modul în care am făcut-o şi să ajung unde am ajuns astăzi. Trecând prin toţi aceşti paşi mi-am dat seama de importanţa lor şi îmi doresc ca fiecare copil să beneficieze de aceste lucruri, fiecare copil să îşi poată îndeplini visul", a spus Tecău într-o conferinţă de presă susţinută marţi.

Horia Tecău s-a declarat onorat să se alăture unor "modele naţionale şi internaţionale" ca David Beckham, Shakira, Roger Federer, Serena Williams, Andreea Marin, Gheorghe Hagi şi Smiley. "Este o mare onoare şi în acelaşi timp şi o responsabilitate. Deja de ceva timp încerc să mă implic şi să contribui aşa cum pot comunităţii şi mediului în care trăiesc, iar UNICEF îmi oferă posibilitatea de a o face într-un mod foarte organizat şi de a ataca exact sursa problemelor. Mă angajez să sprijin respectarea drepturilor copilului şi, în special, accesul tuturor copiilor la grădiniţă şi la şcoală. Din viaţa mea de sportiv am învăţat că este nevoie de eforturi pe termen lung şi de o echipă pentru a obţine cele mai bune rezultate. Pentru copiii din ţara noastră trebuie să ne unim eforturile ca ei să primească o educaţie de calitate", a adăugat sportivul.

Tecău sprijnă de mai mulţi ani copiii din România, alăturându-se de curând iniţiativelor UNICEF, dar şi ale altor organizaţii non-guvernamentale care sprijină copiii, prin timpul şi renumele său, activităţi private şi donaţii.

Tenismanul s-a alăturat pentru prima oară echipei UNICEF în România în decembrie 2016 când a susţinut eforturile organizaţiei internaţionale de a atrage şi recruta mesageri UNICEF, persoane care să convinga în stradă persoanele pentru a face donaţii lunare pentru copiii vulnerabili din România şi de la nivel internaţional.

Recent, Horia Tecău a vizitat comuna Motoşeni din judeţul Bacău, una dintre cele 45 de comunităţi unde UNICEF în România implementează programul pilot Servicii Comunitare pentru Copii. 

"Ce am văzut că se întâmplă în Bacău îmi dă motivaţia şi speranţa că toţi copiii din România pot creşte alături de părinţii lor, se pot bucura de iubire şi protecţie, pot merge la grădiniţă şi la şcoală pentru a-şi atinge potenţialul maxim", a declarat Tecău.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.