Echipa de handbal masculin CSM Constanţa a câştigat duminică, la Baia Mare, trofeul Cupa României, după ce a învins în finala Turneului Final Four formaţia Minaur Baia Mare. Medalia de bronz a revenit CSU Suceava, după meciul cu CSM Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finala Cupei României a fost tranşată de CSM Constanţa, scor 24-23 (12-10).

Minaur Baia Mare a jucat finala Cupei României chiar în ziua în care împlineşte 49 de ani de la înfiinţare.

În finala mica, între învinsele din semifinale, s-a impus CSU Suceava, cu scorul de 35-29 (18-15), în faţa echipei CSM Bucureşti.

În semifinale, disputate sâmbătă, CSM Constanţa a învins CSU Suceava, după patru reprize de prelungiri, cu 42-39 (17-15), iar Minaur Baia Mare a dispus de CSM Bucureşti, scor 22-21 (12-11).

În 2022, Cupa României a fost câştigată de campioana Dinamo Bucureşti, eliminată în această stagiune în sferturi, de CSM Constanţa.

Cupa României din acest an marchează şi împlinirea a 75 de ani de la disputarea primei ediţii, când handbalul se juca în 11. În 1948, primul trofeu a revenit lui Arsenal Sibiu, care a învins cu 2-1 la general echipa Româno-Americană Ploieşti, potrivit FRH.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.