Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă vineri, la Mannheim, de reprezetantiva Austriei, scor 31-24 (15-14), în primul meci din grupa B a Campionatului European din Germania, la care tricolorii joacă după 28 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Grigoraş 6 goluri, Stanciuc 4, Buzle 4, pentru România, respectiv Frimmel 6, Wagner 5, Hutecek 5, pentru Austria.

România a fost egala Austriei în prima repriză şi a şi condus, 4-3 (min. 10), 8-7 (min. 16) şi 9-8 (min. 18), dar tot atunci a pierdut cu cartonaş roşu singura extremă stânga din lotul pentru acest meci, Nicuşor Negru (min. 14), precum şi pe centrul Liviu Caba (min. 25), în urma unor faulturi dure asupra unor adversari.

Portarul Ionuţ Iancu a ţinut România în joc prin intervenţiile spectaculoase (9 doar în prima repriză şi 14 în total), însă strategia în jocul tricolorilor a avut de suferit şi din cauza multiplelor schimbări de jucători operate de antrenorul Xavi Pascual, de care  Austria a profitat până la urmă şi a avut câştig de cauză.

Vineri seară se va disputa şi a doua confruntare din prima etapă a grupei B, între Spania şi Croaţia.

România va disputa următorul meci duminică, în compania Spaniei (ora 19.00), iar al treilea va fi în 16 ianuarie, cu Croaţia (19.00).

Celelalte grupe au componenţa: Franţa, Macedonia de Nord, Elveţia, Germania (A), Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru (C), Norvegia, Slovenia, Polonia, Insulele Feroe (D), Suedia, Ţările de Jos, Bosnia, Georgia (E) şi Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia (F).

Primele două clasate se vor califica în grupele principale, în care meciurile se vor juca în intervalul 17-24 ianuarie, la Hamburg şi Koln. De acolo, tot primele două clasate vor merge mai departe, adică în semifinalele din 26 ianuarie, pentru ca partidele pentru medalii să aibă loc în 28 ianuarie, toate disputele fiind programate la Koln.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Titlul european a fost câştigat în 2022 de Suedia.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.