Forul internaţional de handbal (IHF) a anunţat, luni, datele turneelor preolimpice, la feminin şi masculin. România are speranţe să ajungă acolo cu echipa feminină şi este obligată să se claseze pe locurile 2-7 la CM 2023 sau pentru calificarea directă la JO de la Paris, să câştige titlul mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IHF, turneele se vor disputa între 14-17 martie 2024, la masculin, respectiv între 11-14 aprilie 2024, la feminin.

În prezent, doar patru echipe au asigurată calificarea, adică cele ale Franţei, în ambele competiţii de handbal, în calitate de gazdă, respectiv Danemarca, la masculin (campioană mondială în 2023), şi Norvegia, la feminin (campioană europeană 2022).

Câte trei turnee preolimpice vor avea loc, şase în total (feminin şi masculin), iar primele două clasate la fiecare turneu se vor califica la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Alte opt locuri vor fi ocupate în urma competiţiilor continentale sau mondiale, cum este CM feminin din 2023.

România are speranţe la calificarea în turneele preolimpice feminine, iar pentru a ajunge acolo reprezentativa tricoloră trebuie să se claseze pe unul din locurile 2-7. Campioana mondială din 2023 obţine calificarea directă la JO.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.