Naţionala de handbal feminin tineret a României a învins, duminică, reprezentativa Portugaliei, scor 39-32 (18-13), şi a încheiat Campionatul European de la Piteşti/Mioveni cu medalia de bronz. Pentru trofeu luptă, tot duminică, Ungaria şi Danemarca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tot duminică s-au jucat şi meciuri de clasament final, locurile 5-8, între Suedia – Franţa 29-25 (locurile 5-6) şi Elveţia - Muntenegru 37-32 (locurile 7-8).

Echipa României s-a calificat greu în grupele principale, după ce în grupa preliminară B a încheiat pe locul 2, în urma rezultatelor 41-33 cu Islanda, 30-36 cu Portugalia şi 35-30 cu Germania.

În primul meci din grupa I, tricolorele au dispus la scor de Suedia, cu 42-34, iar apoi a învins entuziasmant Elveţia, cu 41-36, obţinând calificarea în semifinale. În penultimul act, echipa tricoloră a pierdut cu Ungaria, scor 26-34.

România şi-a trecut în cont bronzul european la 16 ani distanţă de la performanţa similară din 2007, cu victorie împotriva Suediei în finala mică şi cu Cristina Neagu a doua cea mai bună marcatoare a turneului (54 goluri).

România găzduieşte un Campionat European după 23 de ani. În 2000, la Bucureşti, naţionala tricoloră ocupa locul 4 la CE de senioare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.