Naţionala de handbal feminin a României are programată sâmbătă, la Bistriţa, reunirea în vederea disputării meciului cu Croaţia, al treilea din preliminariile CE2024. Este prima acţiune a reprezentativei fără căpitanul Cristina Neagu, retrasă din activitate la finalul lui 2023, dar şi a pivotului Crina Pintea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tricolorele conduc grupa 1 din preliminarii, după victoriile cu Bosnia (49-18) şi Grecia (32-20), iar miercuri vor disputa, la Bistriţa, a treia partidă, cu Croaţia, de la ora 17.30. Returul va avea loc la Koprivnica, în 3 martie.

”Suntem extrem de motivate pentru această dublă împotrivă Croaţiei, iar obiectivul nostru principal este să ne calificăm la CE şi nu oricum, ci cu victorii în toate aceste meciuri. Ţinând cont de faptul că echipa Croaţiei este cea care ne poate pune cel mai mult în dificultate din această grupă, cred că vom avea nevoie să lucrăm exemplar la faza de apărare şi cred că de aici, atacul va funcţiona cu siguranţă cu o energie pozitivă şi cu ocazii favorabile de a înscrie goluri”, a declarat portarul Daciana Hosu, înaintea reunirii de la Bistriţa.

Din lotul României nu mai fac parte veteranele Cristina Neagu şi Crina Pintea, ambele anunţând, după CM2023, că îşi încheie cariera la reprezentativă. FR Handbal intenţionează să le organizeze un meci de retragere.

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia. Primele două clasate în grupele preliminare se califică la turneul final.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.