Antrenorul naţionalei României, Florentin Pera, a declarat luni, la încheierea participării echipei la Campionatul Mondial, că jucătoarele au arătat caracter până la final. Tricolorele au încheiat competiţia pe locul 12 şi au ratat turneele preolimpice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt mulţumit şi mândru de jucătoarele mele în acest meci cu Polonia, a fost un meci dificil pentru noi. Sunt fericit că am luptat până la final. Dau 100% în fiecare meci şi aştept ca şi jucătoarele să fie la fel, iar astăzi au arătat caracter, au jucat ca o echipă şi că îşi doresc. Eliza Buceschi a fost cea mai bună jucătoare a noastră la acest Campionat Mondial, a jucat foarte bine, a jucat pentru echipă şi a fost, în opinia mea, liderul nostru. La fel şi Crina Pintea, care a fost căpitanul nostru”, a declarat Floretin Pera la finalul partidei cu Polonia.

La aceeaşi conferinţă de presă, Crina Pintea a declarat că simte tristeţe după parcursul României la Mondiale, dar că este şi mândră în acelaşi timp. ”Sunt puţin tristă, pentru că am avut o şansă bună să mergem mai departe, am fost aproape, dar în acelaşi timp cu adevărat departe. Noi, jucătoarele, trebuie să continuăm să luptăm şi să muncim, dar şi să nu uităm să visăm. Desigur, jucătoarele tinere au şanse la următoarele turnee. Sunt mândră de tot, de felul în care am fost susţinute de fani şi de faptul că am jucat ca o echipă. Sunt tristă, dar în acelaşi timp mândră”.

FOTO: FRH
FOTO: FRH

Naţionala României a încheiat participarea la CM, luni, cu o victorie, dar pe locul 12, ratând nu doar sferturile de finală, ci şi turneele preolimpice.

În sferturi s-au calificat Suedia, Muntenegru (grupa I), Norvegia, Franţa (II), Germania, Danemarca (III), Olanda, Cehia (IV). Sferturile de finală ale CM vor avea loc în 12-13 decembrie, semifinalele în 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

Rezultatele complete ale României la Campionatul Mondial sunt: 44-19 cu Chile, 37-28 cu Serbia, 23-39 cu Danemarca (grupa preliminară E), 22-24 cu Germania, 32-28 cu Japonia, 27-26 cu Polonia (grupa principală III).

Delegaţia României va reveni în ţară marţi, cu o cursă aviatică la Bucureşti, la ora 19.50.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Nu a jucat la ediţia precentă a CM şi a anunţat că va fi ultima sa participare la ediţia din 2023 şi spera să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Astfel, Campionatul Mondial din 2023 ar fi ultimul din cariera sa, care include 7 participări la turnee finale CM, 8 la turnee finale CE şi două ediţii de Jocuri Olimpice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.