Naţionala de handbal masculin a României a avut peripeţii în drumul spre Insulele Feroe, unde va juca miercuri seară în calificările la CE2024. Tricolorii au ajuns după mai bine de 26 de ore, cu o escală în Norvegia, unde au şi dormit din cauza vremii nefavorabile, care nu a permis plecarea avionului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După o călătorie cu peripeţii, mai bine de 26 de ore şi jumătate, băieţii noştri au ajuns in Insulele Feroe. La Torshavn sunt zero grade, iar vântul bate puternic. <Nimic nu te poate opri, daca îţi doreşti din tot sufletul! >”, e motto-ul zilei în cantonamentul băieţilor! Le ţinem pumnii strânşi!”, a transmis FR Handbal, alături de câteva fotografii făcute, marţi după-amiază, după aterizarea la Torshavn.

Meciul Insulele Feroe - România va avea loc miercuri, de la ora 21.00, fiind al treilea din grupa 4 preliminară a CE din 2024.

În primele două dispute, jucătorii antrenaţi de Xavi Pascual au pierdut cu Austria (32-36) şi au învins Ucraina (34-26), astfel că au 2 puncte după primele două etape.

Urmează disputa retur cu Insulele Feroe (11 martie), şi cele cu Austria (26 aprilie) şi cu Ucraina (30 aprilie).

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 vor obţine ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie.

Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 - Suedia, Spania şi Danemarca.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.