Simona Halep, locul 5 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Heather Watson, locul 113 WTA, în primul meci al întâlnirii de FedCup dintre România şi Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub privirile familiei, ale lui Gheorghe Hagi, Ciprian Marica şi ale unui public numeros, în oraşul ei natal, Constanţa, Halep a câştigat destul de uşor primul meci disputat pe zgură în acest sezon. Ea a început bine partida cu numărul 2 britanic, a condus cu 1-0, după un break, însă adversara a revenit cu rebreak. 

Încurcată de jocul agresiv şi destul de extact al lui Watson, Halep nu s-a putut desprinde până la scorul de 4-4. În acel moment, românca şi-a ridicat nivelul evoluţiei, a reuşit un break la zero, apoi a închis setul cu 6-4, după 43 de minute.

Setul secund a fost unul fără istoric. Halep a câştigat pe serviciul adversarei la 1-1 şi nu a mai cedat niciun ghem până la final, scor 6-1, după o oră şi opt minute de la start.

Sorana Cîrstea, locul 62 mondial, o va întâlni pe Johanna Konta, locul 7 WTA, în al doilea meci al întâlnirii România - Marea Britanie, din barajul pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei. Cîrstea o înlocuieşte pe Irina Begu, care acuză probleme medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.