Simona Halep, care a obţinut, miercuri, calificarea în sferturile de finală ale Madrid Open, a afirmat că îi place să joace la altitudine, aşa cum este situată capitala Spaniei (667 de metri).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îmi place la altitudine, aşa cum este Madridul (n.r. - 667 metri), simt că am mai multă putere, simt că pot să controlez jocul, chiar dacă este la altitudine, imprim mai multă rotaţie mingii la acest turneu. Poate că îmi place că mingea sare mai înalt şi pot să o iau de la nivelul umărului. Mă simt bine şi încrezătoare la acest turneu, pe aceste terenuri, chiar dacă am meciuri foarte grele", a afirmat ea.

Jucătoarea română spune că a avut încredere că va câştiga în momentul în care a ajuns în setul decisiv cu Samantha Stosur.

"Am fost foarte încrezătoare când a început al treilea set, ştiam dinainte că o să fie o întâlnire foarte dificilă. Îi place şi ei acest turneu datorită altitudinii, iar <top spin-ul> ei este greu de returnat. Este o jucătoare extraordinară şi foarte puternică. M-a durut puţin umărul la final, dar cred că am fost suficient de puternică să fiu în joc nu numai psihic, ci şi cu corpul meu. Am simţit că sunt mai bine din punct de vedere psihic în acest meci, dar şi corpul meu a răspuns foarte bine, chiar dacă a trebuit să stau uneori departe de teren, din cauza loviturilor ei puternice. M-am mişcat bine, cred că am răspuns bine şi la <tăiate>. Cred că a fost un meci de nivel ridicat şi ea a jucat foarte bine azi. Cu Sam trebuie să stai aproape de linia de fund, dar nu prea aproape că dă tare. Dar dacă stai departe, n-ai nicio şansă, pentru că deschide unghiurile foarte mult şi nu mai ajungi mingile. Am avut un plan când am jucat cu ea, am încercat să găsesc ritmul la retur, dar azi a fost imposibil. Am reuşit să returnez bine de câteva ori, dar azi serviciul mi-a mers bine. Am fost puternică din punct de vedere psihic şi cred că asta a fost cheia meciului", a decarat Halep, la conferinţa de presă organziată după întâlnirea cu Stosur.

În ceea ce o priveşte pe viitoarea adversară, Halep a spus că a urmărit puţin din meciul pe care jucătoarea americană Coco Vandeweghe l-a câştigat, cu 5-7, 6-4, 7-5, în faţa spaniolei Carla Suarez Navarro.

"Coco joacă mai plat, de fapt primul ei serviciu e mai plat. Nu ştiu când am jucat ultima dată împotriva ei, ştiu însă că să fie foarte greu, am urmărit un pic meciul ei astăzi. O să vorbesc mâne de acest meci, acum sunt obosită. Vom vedea, e o bună provocare pentru mine, sunt din nou în sferturi aici, n-am nimic de pierdut, ca să fiu sinceră", a precizat jucătoarea din Constanţa.

Simona Halep, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, pe australianca Samantha Stosur, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 16, calificându-se în sferturile de finală ale Madrid Open.

În faza următoare, Halep, deţinătoarea trofeului, va evolua, în premieră, cu jucătoarea americană Coco Vandeweghe, locul 20 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.