Simona Halep, locul 4 WTA, a declarat, miercuri, că a traversat o perioadă dificilă pentru că nu a jucat din cauza unei accidentări la genunchi. Ea spune că îi este greu fără să joace, deoarece este dependentă de tenis. Halep va reveni pe teren în această săptămână, la Indian Wells, după mai mult de o lună de pauză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am încercat să nu mă gândesc atât de mult la tenis. Am încercat să fiu diferită, dar nu este uşor. Sunt puţin dependentă de acest sport. Este greu să trăiesc când nu am competiţie. Iubesc jocul, iubesc competiţia. Când nu ai nimic de făcut acasă te simţi piedut un pic şi simţi că nu faci ceea ce trebuie, stând acasă nefăcând nimic. Am multă adrenalină când joc. Prea mulţi nervi. Dar îmi lipseşte asta când am o pauză", a declarat Halep, potrivit site-ului oficial al WTA.

Jucătoarea română a precizat că nu o mai doare genunchiul, dar nu se gândeşte deocamdată la rezultate.

"Sunt fericită că nu mai am dureri. Nu mă pot gândi la rezultate, nu mă pot gândi la câştigarea multor meciuri în acest moment, din cauza genunchiului. Am jucat bine la antrenamente. Astăzi, am jucat împotriva unui <sparring partner> şi am câştigat un set, ccea ce îmi dă încredere. Dar o să vedem în timpul meciului, deoarece atunci este mai dificil. Nu vreau să mă gândesc la rezultate acum şi la turnee. Vreau doar să fiu sănătoasă şi să fiu în stare să joc meciuri. Prefer să joc la turnee, să am meciuri. Jocul meu este mai bun atunci când am meciuri, astfel că antrenamentul meu este atunci când joc în partide oficiale. Acum nu am putut să fac asta, aşa că o să fie greu. Dar am turnee în faţă", a precizat ea.

Halep a disputat ultimul meci la 1 februarie, când a învins-o, cu scorul de 6-4, 7-6 (2), pe croata Ana Konjuh, locul 39 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg. După acest meci, ea s-a retras de la competiţia rusă de categorie Premier din cauza unei accidentări al genunchi şi a declarat forfait pentru întâlnirea de Fed Cup România - Belgia şi pentru celelalte turnee din februarie.

Ea ar trebui să revină pe teren, probabil sâmbătă, în manşa a doua a turneului de la Indian Wells, în care este acceptată direct. Simona Halep a devenit a treia favorită la cucerirea trofeului după retragerea americancei Serena Williams, actuala ocupantă a locului 1 mondial.

Simona Halep a câştigat turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.