Antrenorul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, spune că urmează meciuri foarte importante pentru echipa sa în perioada următoare în care echipa sa trebuie să facă puncte, să arate că este o formaţie competitivă şi că merită să afle sus în clasament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Hagi a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că deplasarea de la Botoşani este una dificilă, echipa gazdă având moral bun după ce vine după o victorie.

“Este o deplasare dificilă. Încercăm să îndeplinim obiectivul acela de a încerca să venim cu ceva acasă. Este o echipă care în ultima etapă a câştigat, deci e clar că au un moral foarte bun acum, noi am pierdut ultima etapă, asta nu înseamnă că nu avem moral, dar ne aşteptam la altceva şi sperăm ca de acum încolo în aceste meciuri pe care le consider decisive, meciuri importante echipa să reacţioneze şi să facă multe puncte. Ne aşteaptă o perioadă foarte grea, de o lună, în care trebuie să arătăm că suntem competitivi, că avem un fotbal bun şi merităm să fim acolo sus”, a afirmat Hagi, precizând că nu are jucători accidentaţi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Antrenorul Viitorului a mai spus că Drăguş trebuie să fie cel mai fericit jucător din România pentru ce i s-a întâmplat în ultima jumătate de an, dar că trebuie să rămână cu picioarele pe pământ pentru că mai are de progresat.

“Drăguş trebuie să fie cel mai fericit jucător din România în momentul de faţă. Pentru ce s-a întâmplat cu el în ultimele 6-8 luni nu are decât să fie fericit. Mai are mult până să ajungă la maturitate şi să vorbim de un jucător care să aibă experinţă mare. E un tânăr care a făcut un salt enorm, într-un timp foarte scurt şi primul lucru al lui trebuie să rămână cu picioarele pe pământ şi să fie acelaşi jucător cum era înainte. Este, are mult de progresat, are mai multe să înveţe până a deveni un jucător fantastic sau un jucător la valoarea şi talentul pe care îl are”, a explicat Hagi.

Tehnicianul Viitorului crede că avem un campionat echilibrat în care sunt trei echipe cu bugete mai mari: FCSB, CFR Cluj şi Craiova, acestea, dar şi Dinamo fiind formaţiile cu loturile mai bune din campionat. Hagi nu crede că este o diferenţă foarte mare între restul echipelor, contând mult jocul colectiv al fiecărei formaţii, dar şi strategia, unii alegând jucătorii cu experienţă, în timp ce alţii merg pe mâna tinerilor.  

“Contează cum joci colectiv, cât de bine o faci că nu cred că e diferenţă mare de valoare între echipe. Fiecare are strategia lui, unii se bazează pe jucători de experienţă, alţii pe jucători mai tineri, dar eu cred că lucrurile sunt la fel. Pe lângă cele trei echipe (n.r. FCSB, CFR, Craiova) aş pune şi Dinamo pentru că Dinamo avea un lot după părerea mea destul de bun spre foarte bun. Uitaţi-vă la jucători, ce jucători au adus, de unde sunt. S-a stricat atmosfera, grupul şi când s-au stricat lucrurile astea... Aţi văzut şi Real Madrid unde e acum. Ce, Real Madrid nu are lot bun? Păi nu are jucătorul cel mai bun din Europa şi din lume. Atunci de ce e pe locul care e? Pentru că trebuie să joci ca o echipă, trebuie să ai grup, să ai vestiar, trebuie să ai tot”, a explicat Hagi.

El consideră că importantă este echipă nu jucătorul, indiferent cât bun este acesta, spunând că o formaţia nu trebuie să stea la mâna unui fotbalist.  

“Contează echipa. Echipa câştigă trofee, jucătorul doar poate face diferenţa. E important, dar nu cred că o echipă stă la mâna unui jucător. Şi nu e bine. Chiar dacă el e important, e puternic, el trebuie să dea randament pe teren. Cred că lotul lui Dinamo e unul foarte bun. Când o echipă ia multe goluri, înseamnă că nu se apară bine. Nu cred că din alte motive. Ca lot e construit foarte bine. Uitaţi cum Dinamo a început campionatul, ce meci a făcut cu Steaua 3-3, ce ritm aveau, ce intensitate. Cum a jucat Dinamo la Craiova, a luat 3-0 bătaie, dar a avut mai multe ocazii ca şi Craiova în acel meci. După aceea lucrurile s-au stricat, la orice echipă se poate întâmpla asta. Când jucătorul îşi pierde încrederea, curajul, mintea e greu să aibă un randament foarte bun. Când nu mai ai grup, iar la fel, e foarte greu să ai randament foarte bun indiferent cât de buni sunt acei fotbalişti individual”, a precizat Gheorghe Hagi.

Meciul dintre Botoşani şi Viitorul are loc sâmbătă, de la ora 18.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.