Antrenorul echipei Viitorul, Gheorghe Hagi, consideră că fiul său, Ianis, seamănă cu Johan Cruyff, este subţire, inteligent, are multă personalitate, loveşte mingea bine cu ambele picioare. Hagi a spus că Ianis nu poate fi Messi deoarece el a fost Messi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hagi a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Ianis a fost comparat cu diverşi fotbalişti, dar el crede că fiul său seamănă cu Johan Cruyff. 

“Pe Ianis l-au asemănat cu unul sau cu altul. Cred că el seamănă foarte mult cu Cruyff. E acelaşi tip de jucător, aşa cum a fost Cruyff, cu ambele picioare - flanco cum îi spunea, subţire, inteligent, multă personalitate. Are ambele picioare, uşor-uşor se formează şi fizic, ajunge să aibă şi fizic pentru că la început cu toţii aţi reclamat acest lucru. De aceea pe Cruyff îl chemau flaco, adică subţire, ambele picioare, personalitate. Uitaţi-vă pe internet să vedeţi că seamănă foarte mult. Acuma rămâne ca el să confirme în viitorul apropiat, să devină acelaşi lider aşa cum a fost Cruyff. Messi nu putea să fie, că am fost eu, el e altcineva, nu seamănă cu mine. El are ambele picioare aşa că îl putem pune în categoria cealaltă”, a afirmat Gheorghe Hagi.

El a precizat că Ianis în momentul când a revenit la Viitorul de Fiorentina nu mai jucase de opt luni. “Ianis creşte. Despre el voi un singur lucru aţi omis de când a venit la noi, nici unul nu aţi pomenit că nu a jucat de 8 luni, nu jucase de 8 luni, un an şi că nu a fost vina lui. Şi atunci un club care a avut grijă de el, l-a luat, a plătit foarte mulţi bani pe el pentru că noi am crezut în el, clubul a plătit foarte mulţi bani, credem în el, credem că e un jucător foarte valoros. Se spune cât stai atâta ai nevoie să recapeţi totul, deja începe să vadă ritmul jocului, sensul tactic, tot, şi vin şi reuşitele”, a precizat antrenorul.

Hagi a reamintit faptul că Ianis când a plecat de la Viitorul era în primii 100 de fotbalişti din lume sub 21 de ani şi singurul din România în acest top.

Antrenorul Viitorul crede că prezenţa României U21 la Campionatul European este o performanţă care trebuie apreciată cum se cuvine.

“Toată România este fericită în momentul de faţă, s-a creat un entuziasm pe măsura performanţei care s-a făcut, că e şi aceasta o performanţă chiar dacă încă nu ai devenit cel cel mai bun, este o performanţă o calificare, trebuie să o saluţi cum trebuie, să o apreciezi cum trebuie. Ei au muncit pentru acest lucru toţi cei care au fost acolo, s-au sacrificat, au jucat un fotbal foarte bun. Să nu pierzi nici un meci şi din zece, asta spune multe, asta înseamnă că e o generaţie foarte bună”, a mai afirmat Hagi.

Antrenorul Viitorului s-a referit în cadrul conferinţei de presă şi la meciul pe care formaţia sa îl va susţine sâmbătă, pe teren propriu contra celor de la Sepsi, spunând că partida va fi dificilă.

“Jucăm contra unei echipe foarte bine organizate, care primeşte foarte greu gol, care joacă un fotbal bun când o laşi, care are jucători interesanţi, jucători buni, care are un antrenor cu experienţă şi din acest motive cred că meciul e unul dificil”, a spus Hagi.

Meciul dintre Viitorul şi Sepsi va avea loc sâmbătă, de la ora 21.00, pe stadionul din Ovidiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.