Antrenorul Viitorului, Gheorghe Hagi, crede că în sferturile Ligii Campionilor sunt meciuri echilibrate, între echipe puternice şi consideră că la acest nivel diferenţa va fi făcută de detalii sau de un jucător special, pentru că toate formaţiile ştiu să joace fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hagi a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că echipele calificate în sferturile Ligii Campionilor sunt valoroase şi toate au meritat să ajungă acolo.

“Sunt cluburi de tradiţie, importante, valoroase, au demonstrat că merită să fie acolo toate. Vorbim de nivel de Liga Campionilor, iar cine ajunge acolo e valoros. După aceea, normal, unii au avantaj că au un jucător mai în formă sau un jucător special care poate face diferenţa. Cred că în aceste meciuri detaliile, momentele fac diferenţa sau jucătorii speciali, că toate ştiu fotbal, toate joacă fotbal”, a explicat Hagi.

Tehnicianul a făcut apoi o analiză a fiecărei formaţii, spunând că Barcelona este în formă, Manchester City creşte de la meci la meci, iar Ajax joacă fantastic.

“Juventus poate, Barcelona e în formă, City merge bine, creşte devine periculoasă, creşte de la meci la meci, probabil au în gând lucrul ăsta foarte mult, dar şi celelalte sunt puternice. Ajax joacă fantastic, Tottenham este o echipă echilibrată, matură, jucătorii sunt de doi, trei ani împreună, e o echipă puternică şi tehnică. Porto e imprevizibilă, aşa cum a fost întotdeauna, cu potenţial să câştige cu orice adversar”, a spus antrenorul Viitorului.

Hagi a mai afirmat că după o perioadă mai lungă Liverpool a revenit în circuitul înaltei performanţe, fiind o formaţie cu un fotbal complet.  

"De Liverpool nu mai vorbim. Niciodată singuri, ei sunt întotdeauna capabili, şi-au revenit în sfârşit după atâţia ani. După o perioadă mai lungă şi-au revenit şi au intrat în circuitul înaltei performanţe. E una din cele mai bune echipe din Europa, cu un antrenor foarte bun, cu un fotbal complet, iute, agresiv. Ştie să atace, ştie să se apere, e periculoasă, cu jucătorii interesanţi. E o echipă foarte bună, dar clubul are o tradiţie imensă, e fabulos”, a mai spus Hagi.

Întrebat dacă şi-a ales o favorită pentru trofeul Ligii Campionilor, Hagi a răspuns: “Am ales, dar o ţin pentru mine”.

În urma tragerii la sorţi care a avut loc vineri, la Nyon, au fost stabilite meciurile din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Partidele sunt:  Ajax Amsterdam – Juventus Torino, Liverpool – FC Porto, Tottenham Hotspur – Manchester City, FC Barcelona – Manchester United (duel inversat ulterior).

Sferturile de finală se vor disputa la 9/10 aprilie turul şi 16/17 aprilie returul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.