Oksana Şuşovitina, în vârstă de 48 de ani, legendara gimnastă din Uzbekistan care a participat la opt ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice, începând cu Olimpiada din 1992 de la Barcelona, a anunţat joi că a suferit o accidentare înaintea ultimei sale oportunităţi de calificare, Campionatele Asiei de la Taşkent, relatează NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şuşovitina a devenit o legendă pentru rezistenţa şi longevitatea sa într-un sport cunoscut pentru retragerile timpurii.

"Nu voi putea participa [la Campionatele Asiei] şi sunt foarte supărată, deoarece mă pregătesc de mult timp pentru această competiţie", a declarat Şuşovitina într- un mesaj pe Instagram. "Am început să fac individual compus şi voiam să performez în ţara noastră, în faţa fanilor noştri. Dar, din păcate, mâine nu mă veţi vedea printre participante".

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Şuşovitina a câştigat o medalie de aur pe echipe cu echipa unificată în 1992 şi o medalie de bronz la sărituri reprezentând Germania la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing. La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, ea a devenit cea mai în vârstă gimnastă care a participat la o ediţie a Jocurilor Olimpice, la 46 de ani.

Şuşovitina s-a mutat în Germania în 2002, în timp ce fiul ei era tratat acolo pentru leucemie limfocitară acută. Ea a reprezentat federaţia germană din 2006 până în 2012, când şi-a schimbat din nou cetăţenia trecând la Uzbekistan, ţara sa natală.

Emma Malabuyo, rezervă pentru echipa feminină a SUA la Tokyo, urma să dispute cu Şuşovitina ultimul loc de calificare pentru Paris. Malabuyo reprezintă acum Filipine, iar Campionatele Asiatice reprezintă ultima ei oportunitate de calificare la Jocurile Olimpice.

Şuşovitina plănuia iniţial să se retragă după Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar a continuat să se antreneze. Sportiva nu a anunţat dacă ciclul olimpic de la Paris va fi ultimul pentru ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.