Gimnasta Ioana Crişan s-a clasat, vineri noaptea, pe locul 23 la individual-compus, la CM de la Montreal. La nici 16 ani, debutantă la acest nivel, ea a evoluat din postura de a doua rezervă a finalei, după ce două sportive calificate pe lista de 24 s-au accidentat. Medalia de aur i-a revenit lui Morgan Hurd (SUA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioana Crişan a obţinut următoarele note: 13.566 la sărituri, 10.766 la paralele, 11.600 la bârnă, 13.033 la sol.

Cu un total de 48.965 puncte s-a clasat pe locul 23. În calificări, Ioana Crişan a avut 50.233 puncte.

Medalia de aur a revenit gimnastei americane Morgan Hurd (55.232), iar pe podium au mai urcat Elsabeth Black (Canada, 55.132) şi Elena Eremina (Rusia, 54.799).

Născută la Cluj-Napoca, Ioana Crişan va împlini 16 ani abia în 25 octombrie, iar la Montreal a participat pentru prima dată la un Campionatul Mondial şi, implicit, în prima finală la nivel de senioare, după ce în luna aprilie, la Cluj-Napoca, a debutat la Campionatul European la acest nivel.

Ioana Crişan a fost a doua rezervă după calificări, dar accidentările a două gimnaste – Alice Kinsella (Marea Britanie) şi Ragan Smith (SUA) – i-au oferit şansa de a evolua în finală, ea aflând vestea cu puţin timp înaintea intrării în concurs. Ragan Smith s-a accidentat chiar la încălzirea dinaintea finalei, la sărituri.

Cătălina Ponor a ratat finalele la bârnă şi sol, iar Larisa Iordache s-a accidentat grav chiar înaintea calificărilor. Iordache a sosit, vineri, în ţară şi urmează să se opereze în urma rupturii de tendon ahilian, astfel că va fi indisponibilă în următoarele 6-8 luni.

Podiumul similar masculin a fost ocupat, cu o zi înainte, de chinezii Ruoteng Xiao (86.933 puncte), Chaopan Lin (86.448) şi niponul Kenzo Shirai (86.431). Nici la masculin, România nu a avut reprezentare. Singura prezenţă tricoloră într-o finală pe aparate va fi a lui Marian Drăgulescu, care la 38 de ani va concura duminică la sărituri.

Campionatele Mondiale de la Montreal se desfăşoară între 2-8 octombrie.

Nadia Comăneci este ambasadorul evenimentului şi a înmânat medaliile de aur la individual-compus feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.