Fostul internaţional Gheorghe Popescu a anunţat, miercuri, că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să fie eliberat din funcţia de consilier de stat şi numit consilier onorific în programul pentru organizarea Campionatului European din 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a precizat că doreşte această schimbare pentru a nu fi plătit din bani publici, urmând să lucreze benevol.

"Marţi, am solicitat Primului Ministru eliberarea din funcţia de consilier de stat şi mutarea în cea de consilier onorific în programul care vizează organizarea Campionatului European din 2020. Singurul motiv pentru care doresc să-mi desfăşor activitatea din această poziţie este că proiectul se leagă de pasiunea vieţii mele, fotbalul, şi refuz să fiu platit din bani publici pentru contribuţia mea. Atât eu, cat si consilierii pe care îi am în echipa mea, vom lucra benevol în cadrul acestui program, pentru că este o onoare şi ne face mare plăcere. Nu cred că se poate găsi o motivaţie mai mare decât aceea să lucrezi pentru ţara ta la un eveniment de o asemenea anvergură. Pentru a nu lăsa loc interpretărilor, mi-am dorit să va transmit aici pozitia mea oficială", a scris Gheorghe Popescu pe Facebook.

Decizia a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Popescu devenise în ianuarie consilier al premierului pentru pregătirea organizării de către România a unor meciuri de la Euro-2020. Fostul fotbalist a devenit consilier de stat în timpul guvernului Mihai Tudose.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.