George Boroi, comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, susţine că lotul olimpic este într-o formă bună şi mizează pe faptul că echipa sa se va întoarce din Brazilia cu cel puţin patru medalii la canotaj, gimnastică, scrimă şi judo, sperând să surclaseze clubul Dinamo la numărul de medalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clubul Sportiv al Armatei "Steaua” va participa la Rio 2016 cu o delegaţie de 22 de sportivi şi opt antrenori şi oficiali. George Boroi, comandantul clubului spune că există mari şanse ca echipa să obţină cel puţin patru medalii.

"Ne vom întoarce, aşa cum am promis, cu cel puţin patru medalii, contribuţie care, după părerea mea, ar fi esenţială la numărul medaliilor pe care şi le-a propus delegaţia olimpică a României. Mă bucur mult că lotul nostru este sănătos şi asta este foarte important, o condiţie de bază în ceea ce priveşte pregătirea fizică şi nu numai, mă refer şi la latura psihică moralul este unul foarte bun. (...)”, a declarat George Boroi în timpul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării Naţionale.

Boroi consideră că sportivii din echipele de judo, scrimă, gimnastică şi canotaj sunt cei care ar putea aduce rezultatele cele mai bune, dar şi că luptătorii sunt într-o formă foarte bună şi ar putea face o surpriză plăcută. 

Mai mulţi membri ai lotului olimpic legitimat la Steaua au participat, luni, la ceremonia organizată la Ministerul Apărării Naţionale, unde ministrul Mihnea Motoc, secretarii de stat, dar şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, i-au felicitat înainte de plecare.

"Înainte şi dincolo de victorii, de locuri pe podium, de medalii, ceea ce ne dorim de la dumneavoastră şi la Rio e să daţi tot ce aveţi mai bun. Dacă veţi reuşi acest lucru, sunt convins că rezultatele vor veni de la sine, că veţi avea reuşitele pe care vi le doriţi. Trebuie să ne amintim cu toţii că România a fost întotdeauna un jucător peste talia sa (...) atunci când a venit vorba de participarea la Olimpiade şi că am fost şi suntem în continuare văzuţi ca o veritabilă putere sportivă olimpică”, a spus ministrul Mihnea Motoc. 

Drăgulescu nu se teme de Zika

Gimnastul Marian Drăgulescu spune că nu se teme de virusul Zika şi că toţi sportivii şi-au luat măsuri de protecţie, însă speră să-i treacă răceala până începe competiţia.

"De vreo două săptămâni mă tot lupt cu răceala, dar cred că voi fi OK la momentul potrivit. Le-am văzut pe fetele de la scrimă când au plecat, le-am văzut că şi-au luat spray-uri, brăţări. La fel am făcut şi noi când am ajuns, acum trei săptămâni la test-event, am mai fost o dată la Rio de Janeiro şi ne protejăm. Cred că vremea s-a mai răcit puţin şi o să avem parte de mai puţini ţânţari”, a spus Marian Drăgulescu.

Jocurile Olimpice de vară 2016 se vor desfăşura în Brazilia, la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, fiind ediţia cu numărul 31.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.