Cotidianul italian Gazzetta dello Sport laudă performana naţionalei Italiei, despre care spune că a câştigat Euro-2020 ca protagonistă, nu ca o echipă oportunistă, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fotbalul se întoarce acasă. Pentru că fotbalul este acasă şi în Italia. Suntem din nou în topul Europei. Şi am realizat asta în groapa cu lei. În faţa a 60.000 de fani care şi-au susţinut echipa timp de 120 de minute. Italia i-a îmblânzit pe cei trei lei şi i-a transformat în ursuleţi după ce s-a distrat o lună întreagă. Astăzi am câştigat ca protagonişti, nu ca oportunişti, aşa cum ni s-a spus deseori în trecut. Acesta este marele merit al acestui turneu. Marca italiană străluceşte din nou", a scris Gazzetta dello Sport.

Un alt cotidian italian, Corriere dello Sport, i-a tachinat pe englezi. "(n.r. - Cupa) Se întoarce la Roma! Este a noastră". "Este un basm. Anglia pierde în faţa Italiei, după Spania şi Belgia. Acest trofeu este mai presus de toate meritul lui Mancini care a forjat un grup incredibil. Echipa a arătat cel mai bun fotbal pe tot parcursul turneului, chiar şi fără a avea jucători mari în echipă", a notat publicaţia citată

În Franţa, L'Equipe a salutat performanţa squadra azzurra prin titlul "Invincibili". "Ţara pe care practic toată lumea, cu excepţia englezilor, a susţinut-o. Echipa unui selecţioner naţional care a reuşit să readucă strălucirea pierdută după ratarea calificării la Cupa Mondială din 2018. Cei doi bunici ai echipei, Leonardo Bonucci şi Giorgio Chiellini, au amândoi 70 de ani, dar au făcut un turneu extraordinar", a adăugat L'Equipe.

Marca, în Spania, a admirat şi munca depusă de grupul lui Roberto Mancini: "Italia şi-a revenit. Italia s-a trezit. Versurile imnului naţional au prins viaţă pe Wembley. Azzurri au câştigat al doilea campionat european din istorie în <Catedrala Fotbalului>. Au fost nevoiţi să aştepte din 1968, dar a meritat. În trei ani, Italia a trecut de la nimic la toate. Şi (aproape) tot meritul îi revine lui Roberto Mancini."

Echipa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obţinut în 1968.

Pentru englezi a deschis scorul Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro.

Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile).

La finalul prelungirilor, s-a trecut la loviturile de departajare, scorul fiind 1-1.

La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci şi Bernardeschi. Au ratat Belotti şi Jorginho.

Pentru Anglia au marcat Kane şi Maguire. Au ratat Rashford, Sancho şi Saka.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.