Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, că gruparea CSA Steaua ar putea intra în coordonarea unui departament din cadrul MApN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o propunere legislativă pentru modificarea legii 346. Nu discutăm doar de CSA Steaua, discutăm de rearanjarea ministerului. Asta nu înseamnă că nu va rămâne în subordinea ministerului ca şi structură, dar ar putea intra în coordonarea unui departament. Au fost nişte amendamente care s-au modificat", a declarat Leş.

Leş a afirmat că nu vrea să-şi asume pierderea mărcii Steaua. "Avem nişte sentinţe definitive, care obligă ministerul la o anumită conduită. Aceste sentinţe trebuie puse în aplicare. Eu nu vreau să-mi asum pierderea acestui brand, vreau să văd care sunt soluţiile legale pentru rezolvarea situaţiei, pentru toţi românii. Avem o sentinţă judecătoarească care ne obligă la recuperarea acestui prejudiciu. Pe de altă parte, dacă nu vom avea o echipă înscrisă în campionat, am pierde acest drept pentru siglă în următorii cinci ani. Această problemă există de peste 15 ani, eu sunt de trei luni şi încercăm să găsim soluţiile benefice. MApN se ocupă de alte lucruri, dar asta nu înseamnă că trebuie să pierdem ce înseamnă CSA Steaua", a afirmat Leş.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întrebat dacă ministerul poate să susţină o echipă la nivel înalt, Leş a răspuns: "Nu, categoric nu. O să vedem. Într-o asociere, o soluţie care să fie benefică pentru Steaua. Nu exclud dialogul cu Gigi Becali, nu l-am exclus niciodată, nu am avut nicio întâlnire până acum. De acest lucru se ocupă CSA Steaua, nu ministrul. Nu am o problemă să mă întâlnesc cu Gigi Becali. În acest moment, marca este la CSA Steaua, un dialog pentru o asociere îl putem avea cu oricine, dar să găsim soluţia legală. Deocamdată avem procesul pe rol şi o soluţie care ne obligă la recuperarea prejudiciului. Vom vedea ce se întâmplă apoi".

În data de 21 decembrie 2016, în litigiul cu Clubul Sportiv al Armatei, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF).

La 30 martie, membriii Comietului Executiv al FRF au acceptat solicitarea FC Steaua de schimbare a denumirii echipei în Fotbal Club FCSB SA.

La finalul anului trecut, CSA Steaua a anunţat înfiinţarea secţiei de fotbal, iar echipa de seniori va fi înscrisă în competiţiiel AMF, pentru sezonul viitor.

FC Steaua, patronat de Gigi Becali, a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. În aprilie 2012, Tribunalul Bucureşti a respins cererea, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti. În decembrie 2014, ICCJ a dat dreptate, însă, clubului sportiv al armatei. De atunci, cele două grupări nu au ajuns la un acord privind folosirea mărcii Steaua de către clubul patronat de Gigi Becali, iar echipa de fotbal din Liga I joacă acum sub numele de FCSB şi sub o altă emblemă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.