Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţatt, miercuri, după Comitetul Executiv, că forul va înfiinţa Departamentul de Arbitraj şi Departamentul aferent implementării VAR, ambele în subordinea CCA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am aprobat crearea unui departament de arbitraj, care va urmări implementarea strategiei de creştere a numărului de arbitri, precum şi a procesului de educaţie al arbitrilor spre fotbalul de mare performanţă. Vom crea şi un departament care se va ocupa exclusiv de implementarea VAR-ului”, a spus Burleanu.

El a vorbit şi despre stadiul implementării sistemului VAR: “Am fost nevoiţi la nivel de regulamente să intervenim. Vă pot confirma că primul meci care va beneficia de asistenţă video va fi meciul de Supercupă disputat în 9 iulie la Arad. Săptămâna aceasta vom finaliza toate aprobările necesare pe care le avem de trecut prin ele în ceea ce priveşte relaţia cu FIFA. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. Ne dorim ca echipele care vor participa în acest prim meci să beneficieze şi de un training din partea colegilor noştri din arbitraj”.

“Am împuternicit Comitetul de Urgenţă ca până în 8 iulie să avem o formă concolidată a tuturor regulamentelor federaţiei. Vom avea un legal handbook”, a mai declarat Răzvan Burleanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.