Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, marţi, că noul medic ale echipei naţionale este Dan Laurenţiu Oproiu, în vârstă de 41 de ani, el înlocuindu-l pe Pompiliu Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începând de azi, 17 mai, echipa naţională are un nou staff medical. Doctorul Dan Laurenţiu Oproiu şi-a început activitatea în cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Dincolo de cei 6 ani de experienţă ca medic sportiv la Unirea Urziceni şi Steaua Bucureşti, medicul Oproiu este un nume de referinţă. S-a format şi specializat în sistemul medical din Marea Britanie, unde a şi lucrat în ultimii 5 ani, în instituţii medicale importante precum University Hospital Coventry, Watford General Hospital şi Southampton General Hospital. Medicul Oproiu, în vârstă de 41 de ani, va fi sprijinit de preparatorul fizic Marian Lupu, iar ca maseuri va lucra cu Adrian Mîrza, Dragoş Paraschiv, Iulian Mircea şi Toma Vasilescu. De asemenea, domnul Oproiu va coordona şi activitatea medicală de la toate celelalte loturi naţionale", se arată pe site-ul oficial al federaţiei.

FRF mai precizează că, pe perioada cantonamentului din Italia, echipa naţională va beneficia şi de un psiholog sportiv, Silviu Ioniţă, care îşi desfăşoară activitatea şi la nivelul loturilor de juniori.

La 11 mai, FRF anunţa că medicului naţionalei Pompiliu Popescu i s-a încheiat contractul cu forul de la Casa Fotbalului după ce a împlinit vârsta pensionării, iar negocierile pentru o nouă înţelegere nu s-au finalizat cu succes. Odată cu Popescu, au părăsit echipa naţională şi masorii Roger Popovici, Ghiţă Păcurariu, Victor Hexan, Ovidiu Blendea şi Bogdan Ionescu.

A doua zi, Federaţia Română de Fotbal a acuzat că în perioada de activitate a medicului Pompiliu Popescu au existat cheltuieli nejustificate şi că, după ce acesta nu s-a mai ocupat de achiziţia medicamentelor, s-a făcut o economie de 90.000 de euro.

"Federaţia Română de Fotbal nu l-a demis pe medicul Pompiliu Popescu, aceste presupuneri neavând cum să se întâmple potrivit cadrului legal. Prin împlinirea vârstei de pensionare, contractul de muncă al lui Pompiliu Popescu a încetat. Din acest moment, dumnealui nu mai făcea parte de facto din rândul angajaţilor FRF. Ulterior, negocierile pentru încheierea unei noi colaborări au eşuat. Unul din principalele argumente: în urma analizei raportului financiar privind achiziţia medicamentelor pentru loturile reprezentative a reieşit clar faptul că în perioada de activitate a medicului Pompiliu Popescu au existat cheltuieli nejustificate în această zonă. Prin eficientizarea procedurilor de achiziţie şi fără ca această zonă să mai fie în responsabilitatea exclusivă a medicului Pompiliu Popescu, Federaţia Română de Fotbal a reuşit să asigure acelaşi necesar cu o economie de 90.000 de euro. Asta în condiţiile în care achiziţiile de medicamente şi susţinătoare de efort s-au făcut şi se fac în continuare tot prin farmaciile utilizate de doctorul Popescu", se arată în comunicatul FRF, din 12 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.