Farul Constanţa, câştigătoare a Ligii de Tineret ediţia 2023/2024, va reprezenta România în UEFA Youth League, sezonul 2024/2025. Ediţia nr. 11 din UEFA Youth League va debuta pe 11 septembrie, tot cu două trasee iniţiale (UEFA Champions League şi Domestic Champions), dar într-un format nou, anunţă frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dobrogenii s-au impus în marea finală, scor 1-0 în faţa FCSB, gol marcat din penalty de Băsceanu în minutul 87. Din postura de câştigătoare a Ligii de Tineret, Farul Constanţa va începe aventura UEFA Youth League, competiţia tinerelor talente de pe continent.

Trei tururi în dublă manşă până la primăvara europeană pentru Farul Constanţa

Ediţia nr. 11 din UEFA Youth League va debuta pe 11 septembrie, tot cu două trasee iniţiale (UEFA Champions League şi Domestic Champions), dar într-un format nou.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Astfel, în calificări, pe traseul Campioanelor, unde va merge şi Farul Constanţa, vor fi câştigătoarele competiţiilor interne de tineret din toate ţările UEFA şi nu doar din top 32 asociaţii naţionale, cum era până acum.

Vor urma trei tururi eliminatorii, în dublă manşă, care vor oferi în final 10 echipe calificate în 16-imile competiţiei.

Pe traseul Champions League, adaptat formatului nou de la seniori în această competiţie, vom avea de acum 36 de echipe de tineret ale cluburilor din faza ligii, care înlocuieşte tradiţionala fază a grupelor. Se va juca pe noul model Champions League de la seniori, dar cu 22 de echipe calificate spre 16-imile competiţiei.

Calendarul complet al competiţiei

Din 16-imi se va juca în sistem eliminatoriu, dar într-o singură manşă. Până când se ajunge la doar 4 echipe în competiţie iar de aici încolo se va organiza un turneu final four, cu semifinale şi finală, găzduit pe teren neutru.

Iată calendarul complet, Farul Constanţa urmând să intre pe traseul Campioanelor:

Traseul UEFA Champions League path: faza ligii

Tragere la sorţi: 29 august, Monaco

Meciul 1: 17/18/19 septembrie

Meciul 2: 1/2 octombrie

Meciul 3: 22/23 octombrie

Meciul 4: 5/6 noiembrie

Meciul 5: 26/27 noiembrie

Meciul 6: 10/11 decembrie

Traseul Campioanelor

Tragere la sorţi: 3 septembrie, Nyon

Turul 1, tur: 18 septembrie

Turul 1, retur: 2 octombrie

Turul 2, tur: 23 octombrie

Turul 2, retur: 6 noiembrie

Turul 3, tur: 27 noiembrie

Turul 3, retur: 11 decembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.