Ambasadorul Franţei în Qatar, Jean-Baptiste Faivre, a declarat că 10.000 de suporteri francezi sunt aşteptaţi la Cupa Mondială de fotbal, competiţie care va fi găzduită de ţara din Golf, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa trimite în Qatar şi 300 de poliţişti şi militari.

Ambasadorul a vorbit, la televiziunea Al-Kass, despre poziţia Franţei după apeluri de boicotare a competiţiei. “Răspunsul este, bineînţeles, nu. Franţa nu va boicota Cupa Mondială”, a subliniat el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întrebat în legătură cu faptul că anumite municipalităţi, inclusiv Parisul, au decis să nu instaleze ecrane imense pentru ca meciurile să fie transmise în locurile publice, ambasadorul a amintit că primăriile sunt independente de guvern şi a precizat că probabil alegerea a fost motivată de faptul că perioada competiţiei este una friguroasă şi de “condiţiile economice” din Franţa.

Foşti fotbalişti, între care şi Eric Cantona, conducători politici şi municipalităţi franceze au făcut apel în ultimele luni pentru boicotarea CM din Qatar, ţară criticată în special pentru nerespectarea drepturilor omului.

Cupa Mondială va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.