FR Baschet a lansat, miercuri, noua identitate a Ligilor Naţionale, la feminin şi masculin, care vor avea o denumire comună - Liga Naţională Getica 95, în urma parteneriatului semnat de forul naţional cu acest sponsor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne propunem ca Ligile Naţionale, împreună cu o companie 100% românească, să creeze modele pentru jucători şi pentru societate. Liga naţională masculină, ca şi Liga naţională feminină, pentru prima dată, au o identitate comună, ceea ce arată că egalitatea de gen funcţionează. Avem alături un partener de nădejde, Getica 95, o companie care se mândreşte cu rezultate deosebite pe piaţa românească şi care va aduce energie baschetului românesc”, a declarat preşedintele FRB, Carmen Tocală.

Potrivit acesteia, există o diferenţă de finanţare între cele două ligi, având în vedere că la feminin sunt înscrise mai puţine echipe.

”Suntem la început de drum, există o diferenţă între masculin şi feminin, este adevărat, mai avem şi academia ARB Getica 95. Sumele din contractul cu Getica 95 sunt destinate activităţii echipelor afiliate federaţiei şi vor fi distribuite după un grafic pe care l-am stabilit împreună cu toţi componenţii ligii. La feminin avem doar nouă componente, dar se dezvoltă pentru prima dată şi Liga 1, cu echipe de juniori, care va fi susţinută tot din acest contract. Avem însă obligaţiile noastre, în sensul că va trebui să dovedim performanţă”, a adăugat Tocală.

La evenimentul de lansare, CEO al noului sponsor FRB, Viorel Tudose, a precizat: ”Încercăm să creăm modele, sportul românesc a fost şi este un model, indiferent despre ce ramură vorbim. FC Argeş va rămâne în sufletul meu şi vom continua să finanţăm această echipă de fotbal, iar noul proiect pe care l-am început cu FRB, începând cu Academia Română de Baschet RBA Getica 95 şi extinzând cu noua denumire a ligilor naţionale, este unul prin care vrem să readucem modelul românesc în prim plan. S-a intrat sub imperativul lui trebuie în sportul românesc şi nu putem realiza nimic decât prin noi înşine. Degeaba aşteptăm să vină altcineva să ne ajute. Sper ca baschetul românesc să înveţe să câştige. În România pînă acum nu am reuşit să gestionăm succesul. Sper şi sunt convins că împreună vom reuşi”.

În sezonul 2023-2024, liga masculină va avea la start 18 echipe, iar cea feminină 9 formaţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.