Atleta Ştefania Uţă a obţinut, joi, medalia de argint în proba de 400 metri garduri, la FOTE Maribor 2023. Sportiva a marcat şi un nou record naţional, conform COSR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ştefania Uţă a încheiat cursa de 400 de metri cu timpul de 56.31 secunde, record naţional la U18..Este un record care a aparţinut celei mai mari sprintere din istoria României, Ionela Târlea. O performanţă de 56,43, realizată în data de 1 august 1993, la San Sebastian.

În serii, Ştefania Uţă (16 ani), legitimată la CS Vâlcea 1924 şi CSM Oneşti (antrenor Alina Enescu), a doborât recordul competiţiei şi, în acelaşi timp, a bifat cea mai bună performanţă a sezonului la U18, cu timpul de 56.54 secunde.

În finală, tot joi, va lua startul şi Cristian Popescu Cristian Popescu (CSA Steaua Bucureşti, antrenor Bogdan Tudor), la săritura în lungime, iar medaliatul cu aur de la ediţia de anul trecut a FOTE, Mihai Motorca, va fi prezent în calificările de la aruncarea discului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.