Fostul campion mondial Jake LaMotta, supranumit "Taurul Înfuriat" sau "Taurul din Bronx", a decedat la vârsta de 95 de ani în urma unei pneumonii, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viaţa sa, care a osciliat mai mereu între succes şi exces, a fost transpusă pe peliculă de Martin Scorsese în filmul Raging Bull, cu actorul Robert DeNiro în rolul principal, premiat cu un Oscar pentru această interpretare.

În cariera sa, LaMotta a obţinut 83 de victorii, din care 30 prin KO, 19 înfrângeri şi patru lupte la egalitate.

Rivalitatea sa cu Sugar Ray Robinson a fost una dintre cele acerbe din sport, LaMotta câştigând doar una dintre cele şase partide disputate.

"Trei dintre cele mai grele lupte pe care le-am avut au fost cu Sugar Ray Robinson, Sugar Ray Robinson şi Sugar Ray Robinson. Am luptat cu Sugar (n.r. - zahăr) de atâtea ori încât mă mir că nu am făcut diabet", spunea LaMottas cu umor, care a îmbrăţişat şi o carieră în stand-up comedy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.