Fostul internaţional englez David Beckham "evită cu orice preţ" să contribuie la fondul UNICEF care îi poartă numele şi chiar a încercat să deconteze o călătorie cu avionul privat plătită de sponsori, se arată în noi dezvăluiri Football Leaks, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasador UNICEF din 2005, Beckham a lansat în 2015 un fond (7: The David Beckham UNICEF Fund) pentru ajutorarea copiilor din întreaga lume.

Însă potrivit Mediapart, sursă citată de L'Equipe, englezul evită să contribuie la fond. "Nu vreau să dau din banii mei pentru această cauză", i-ar fi scris Beckham într-o zi prietenului său Simon Oliveira, director operaţional al agenţiei Doyen Global. Oliveira i-a sugerat lui David Beckham să participe la un dineu caritabil în Congo sau la o decernare de premii la Shanghai, pentru care ar fi primit un milion de dolari, iar apoi să verse suma respectivă în fondul UNICEF. "Ar fi ca şi cum aş da din banii mei. Dacă nu exista acest find banii ar fi fost ai mei", i-ar fi răspuns Beckham lui Oliveira.

L'Equipe scrie şi că Beckham a participat la o acţiune pentru UNICEF în Cambodgia, el făcând deplasarea cu un avion plătit de sponsori. Societatea sa, DBV, a trimis însă la UNICEF o factură de 8.000 de euro pentru zborul respectiv. UNICEF a refuzat să achite suma respectivă: "A călătorit cu un avion privat şi fondul nu va plăti pentru un bilet pe care nu l-a cumpărat el".

Football Leaks este ancheta mai multor publicaţii grupate în reţeaua European Investigative Collaborations, între care se numără şi Mediapart. Acestea au avut acces la 18,6 milioane de documente oficiale prin care s-au descoperit practici dubioase în lumea fotbalului şi un vast sistem de evaziune fiscală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.