Tenismanul Florin Mergea, care împreună cu Horia Tecău a câştigat, luni, la dublu, ultima ediţie a turneului ATP de la Bucureşti, a notat pe pagina sa de Facebook că este o ruşine că această competiţie nu poate continua în România şi că nu s-a făcut nimic cu terenul central de la Arenele BNR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Anul acesta a fost un turneu special. De aceea mi-am dorit foarte mult să-l câştig. Mă bucur că am reuşit împreună cu Horia să păstrăm titlul la Bucureşti dar sunt foarte trist că România pierde acest turneu. Este o ruşine că avem un turneu ATP în România şi nu putem să-l păstrăm, că de atâţia ani nu s-a făcut nimic cu arena centrală!", este mesajul postat miercuri de Mergea.

Luni, la finalul BRD Năstase Ţiriac Trophy, fostul tenisman Ilie Năstase a declarat că a fost rugat de Ion Ţiriac, proprietarul turneului, să se ţină un moment de reculegere pentru ultima ediţie a competiţiei găzduită de arenele BNR.

"Să stăm cu toţii în picioare să ţinem un minut de reculegere pentru ceea ce a fost BRD Năstase Ţiriac Trophy, care a murit prematur", a spus Năstase la festivitatea de premiere.

Pe teren a fost întins un banner alb pe care scria: "Game. Set. Match. 1996-2016", iar organizatorii au proiectat pe un ecran un film cu imagini de la ediţiile turneului ATP de la Bucureşti.

Săptămâna trecută, Ilie Năstase a anunţat că turneul ATP găzduit până acum de Bucureşti va avea loc în următorii doi ani la Marbella, în Spania, Ion Ţiriac cedând licenţa pentru perioada respectivă. Năstase a criticat atitudinea conducerii Băncii Naţionale a României, proprietara bazei sportive din Cotroceni, acuzând-o că nu vrea să cedeze terenul Primăriei Capitalei, dar nici să investească în modernizarea Arenelor BNR pentru a putea primi avizul ISU.

Ultima ediţie a turneului de la Bucureşti a fost câştigată la simplu de spaniolul Fernando Verdasco şi la dublu de Florin Mergea şi Horia Tecău.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.