FIFA a anunţat lansarea serviciului de streaming FIFA+, care promite o mare cantitate de conţinut live şi înregistrat, urmând să fie gratuit, cel puţin la început.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FIFA+ va oferi echivalentul a 40.000 de meciuri transmise în direct pe an, spune FIFA, care adaugă că vor fi transmise în jur de 1.400 de meciuri pe lună, iar numărul acestora va creşte în timp la 4.000 de meciuri live pe lună.

Însă, pe FIFA+ nu vor putea fi văzute în direct meciuri din marile campionate ale lumii, ale căror drepturi sunt deja vândute pentru sume foarte mari.

În schimb, vor fi transmise meciuri din campionate mai puţin populare, precum cele din Polonia, Danemarca, Mexic, Angola şi altele. Nu vor lipsi nici meciurile de fotbal feminin.

Dincolo de transmisiunile live, vor exista numeroase înregistrări şi documentare, despre actuali şi foşti mari fotbalişti, printre care Ronaldinho şi Dani Alves.

FIFA speră ca prin noul serviciu de streaming să contribuie şi la creşterea interesului pentru Campionatul Mondial din 2022, chiar dacă pe acesta nu vor fi transmise meciurile din Qatar.

Cel puţin la început, FIFA+ va fi gratuit şi va afişa reclame. Mai mult, se pare că meciurile pot fi urmărire chiar şi fără crearea unui cont. Cei de la FIFA spun, însă, că modelul de business s-ar putea schimba pe viitor, în funcţie de evoluţia serviciului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.