FIFA a anunţat, joi, că echipele calificate la Cupa Mondială 2022 (21 noiembrie-18 decembrie) vor putea convoca până la 26 de jucători în Qatar, faţă de 23 până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Consiliului FIFA îşi justifică decizia făcând referire la "necesitatea de a păstra o flexibilitate suplimentară datorită programului unic al Cupei Mondiale 2022 în calendarul global, precum şi contextului mai larg al efectelor perturbatoare cauzate de pandemia de coronavirus. COVID-19 la echipe înainte şi în timpul turneelor".

Preselecţia care va trebui transmisă de federaţiile naţionale vizate de Cupa Mondială poate include până la 55 de nume, faţă de 35 până acum.

În plus, norocoşii câştigători care vor face parte din lista finală de 23 până la 26 de jucători trebuie să fie eliberaţi cel târziu pe 13 noiembrie de clubul lor,.

Nu în ultimul rând, Biroul arată că nu pot fi mai mult de 26 de persoane pe banca echipei în timpul meciurilor de la Cupa Mondială, inclusiv maximum 15 rezerve şi 11 oficiali, inclusiv un medic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.