Roger Federer, locul 2 ATP, l-a criticat pe arbitrul Mohamed Lahyani, pentru modul în care l-a mobilizat pe Nick Kyrgios la meciul cu Pierre-Hugues Herbert, din turul al doilea al US Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu este rolul arbitrului să coboare din scaun. Nu te duci şi vorbeşti aşa. Înţeleg ce voia să facă. S-a comportat cum s-a comportat. Tu, ca arbitru de scaun, iei decizii din scaun, fie că îţi place, fie că nu îţi place. Dar nu te duci şi vorbeşti aşa, în opinia mea. Nu ştiu ce a spus, nu-mi pasă ce a spus. Nu a fost numai <cum te simţi?>, <oh, nu mă simt prea bine>. Du-te înapoi pe scaun! A stat acolo prea mult. A fost o conversaţie şi conversaţiile schimbă stările de spirit. De aceea nu se va mai întâmpla şi toată lumea ştie asta", a declarat elveţianul, potrivit news.com.au.

Federer va evolua în turul al treilea al US Open chiar împotriva lui Kyrgios

 

Australianul Nick Kyrgios, locul 30 ATP, cunoscut pentru modul delăsător în care abordează unele meciuri, a produs aceeaşi impresie în prima parte a partidei disputate, joi, cu francezul Pierre-Hugues Herbert, locul 75 ATP, în turul al doilea al US Open.

Cu un joc plin de greşeli, Kyrgios părea că nu îl mai intersează nimic, în pauza de la scorul de 6-4, 3-0, iar un arbitru de scaun ar fi putut să-i acorde avertisment, deoarece nu depunea cel mai intens efort posibil pentru a-şi apăra şansele.

Însă suedezul Mohamed Lahyani a procedat altfel. El a coborât din scaun şi i-a ţinut un discurs mobilizator tenismenului australian, pe care Herbert şi alte persoane legate de tenis l-au considerat a fi "coaching". Iar la turneele masculine sunt interzise intervenţiile antrenorilor sau cele ale altor persoane în sprijinul jucătorilor.

"Vreau să te ajut, vreau să te ajut. Ţi-am văzut meciurile, eşti mare pentru tenis. Nick, ştiu că nu eşti tu", i-a spus Lahyani.

"Ok, cheamă <trainer-ul> la teren şi o să încerc", a răspuns Kyrgios.

Personalul medical a intervenit în pauza următoare şi l-a întrebat pe australian despre probelmele pe care le are.

"Nu ştiu, verifică-mi încheietura sau ceva. Poţi să stai aici vreo două minute?", a spus jucătorul.

De la 2-5 în setul secund, Kyrgios a revenit şi a câştigat cu 7-6 (6). În tie-break, el a avut un schimb de replici cu câţiva fani din tribune, care doreau ca el să abandoneze pentru a o vedea mai repede pe canadianca Eugenie Bouchard, programată să joace după întâlnirea masculină.

"Ei bine, nu o să o vedeţi deloc!", a răspuns tenismenul australian.

Complet revitalizat, sportivul de 23 de ani a mai cedat doar trei ghemuri în următoarele două seturi, impunându-se cu scorul de 4-6, 7-6 (6), 6-3, 6-0, după două ore şi 47 de minute.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.