Federaţia Spaniolă de Rugby speră ca la 30 aprilie să se afle dacă meciul cu Belgia, la finalul căruia arbitrul Vlad Iordăchescu a fost atacat de jucătorii Spaniei, se va rejuca. Preşedintele forului, Alfonso Feijoo, este optimist în privinţa şanselor de rejucare, relatează sport.es.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este foarte posibil să se rejoace. Suntem în impas, pentru că ni se cere o documentaţie amplă, dar sunt optimist, cu toate că acest caz este bazat pe interpretarea regulamentelor”, a spus Feijoo.

El a precizat că federaţia încă se gândeşte dacă va face apel după suspendările celor cinci jucători spanioli care l-au agresat pe Iordăchescu. “Trebuie să analizăm dacă merită să facem apel (n.r. – având în vedere faptul că în apel pedepsele ar putea fi şi mai dure). Sunt jucători profesionişti şi suspendarea poate influenţa cariera sportivilor care câştigă între 10.000 şi 12.000 de euro pe lună”, a explicat Feijoo.

Marţi, Comisia Judiciară Independentă a Rugby Europe a decis sancţionarea a cinci jucători din echipa Spaniei ca urmare a incidentelor de la meciul din 18 martie. Mathieu Belie, Lucas Guillaume, Pierre Barthere, Sebastien Rouet şi Guillaume Rouet au primit suspendări  de 14 săptămâni până la 43 de săptămâni pentru acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.