Federaţia Spaniolă şi-a cerut scuze, marţi, pentru comportamentul lui Luis Rubiales, printr-un comunicat de presă publicat pe reţelele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF)  a cerut iertare lumii fotbalului şi întregii societăţi: „Federaţia Regală Spaniolă de Fotbal, prin preşedintele său Pedro Rocha, consideră că este esenţial să ceară sincer iertare lumii fotbalului în ansamblu pentru comportamentul total inacceptabil al celui mai înalt reprezentant instituţional al său în timpul finalei Cupei Mondiale şi în momentele care au urmat, ceea ce nu corespunde deloc valorilor întregii societăţi spaniole, instituţiilor sale, reprezentanţilor acesteia, sportivilor şi liderilor sportului spaniol. Societatea spaniolă este un exemplu de toleranţă şi civism, în toate sferele sociale şi politice; şi a fost un exemplu de comportament sportiv, aşa cum s-a demonstrat de-a lungul ultimelor decenii la toate evenimentele sportive la care Spania a participat. Nobleţea şi prestigiul internaţional al societăţii noastre şi al sportului nostru au fost afectate în ultimele zile de acţiunile  lui Luis M. Rubiales”, a scris RFEF în comunicatul de presă.

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a stârnit indignare în lume după ce, în mod neaşteptat, a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială feminin, la Sydney, în 20 august.

Câteva zile mai târziu, în pofida unei avalanşe de critici şi de apeluri la demisie, şeful federaţiei a anunţat că nu va demisiona pentru "un mic sărut", denunţând "falsul feminism" şi susţinând că a obţinut permisiunea jucătoarei înainte de a o săruta.

Acest lucru a fost negat de Hermoso, care a spus că s-a simţit "atacată".

FIFA, organismul care guvernează fotbalul mondial, l-a suspendat provizoriu pe Rubiales pentru 90 de zile.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.