Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a considerat, miercuri, ca "irealizabilă" cota de 13.000 de spectatori pe Stadionul San Mames din Bilbao pentru meciurile din cadrul Euro-2020, din cauza restricţiilor impuse de regiunea bască în urma pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit informaţiilor publicate, miercuri, de cotidianul Marca, Bilbao, unul dintre cele douăsprezece oraşe gazdă ale turenului final al Campionatului European (11 iunie-11 iulie), ar fi informat UEFA că ar putea găzdui până la 13.000 de spectatori (25 la sută din capacitatea totală) pe Stadionul San Mames, dacă sunt îndeplinite condiţiile sanitare.

În cursul aceleiaşi zile, RFEF a publicat un comunicat în care precizează că este "irealizabil să existe spectatori la Bilbao, din cauza condiţiilor sanitare stabilite de guvernul basc”.

"Obligaţia de a vaccina 60 la sută din populaţia Ţării Bascilor şi din restul Spaniei înainte de 14 iunie sau un număr care nu depăşeşte doi la sută din paturile de la ATI ocupate cu pacienţi Covid la data meciurilor sunt obiective imposibil de realizat şi, prin urmare, vor duce la absenţa publicului”, a explicat RFEF.

Stadionul San Mamés (53.289 de locuri) va găzdui patru meciuri de la turneul final, partidele din faza grupelor ale echipei naţionale a Spaniei împotriva Suediei (14 iunie), a Poloniei (19 iunie) şi a Slovaciei (23 iunie), precum şi o optime de finală (27 iunie).

La rândul său, UEFA a anunţat miercuri că prelungeşte până pe 28 aprilie termenul acordat celor 12 oraşe care vor găzdui meciurile Euro-2020 pentru a prezenta un plan de primire a publicului pe stadioane. Scopul UEFA este de a avea spectatori la toate jocurile Campionatului European, turneu care a fost amânat cu un an în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.