Federaţia Rusă de Fotbal (RFS) nu şi-a dus la capăt ameninţările de a părăsi UEFA şi a anunţat vineri că doreşte să formeze un grup de lucru cu forul european pentru a-şi organiza revenirea în competiţiile internaţionale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Comitetul Executiv al Federaţiei Ruse de Fotbal a luat decizia de a propune UEFA formarea unui grup de lucru”, a declarat preşedintele RFS, Alexander Diukov, vineri, într-o conferinţă de presă la Moscova.

Potrivit acestuia, acest grup trebuie să găsească soluţii „pentru a rezolva cât mai repede problema revenirii cluburilor şi echipelor naţionale ruse la turneele internaţionale oficiale”.

„Studiam posibilitatea de a reveni la competiţiile UEFA”, a continuat el, adăugând că trei reprezentanţi ai UEFA şi alţii de la FIFA şi Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) vor fi invitaţi să participe la acest grup de lucru.

„Pentru noi este important să participăm la meciurile de calificare la Cupa Mondială 2026”, a mai indicat Alexandre Diukov.

Acest anunţ vine în vreme ce RFS multiplicase, în ultimele săptămâni, semnalele cu privire la o posibilă plecare din UEFA pentru a se alătura Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC), ceea ce ar avea consecinţe financiare semnificative pentru cluburile ruseşti.

Cu toate acestea, vineri, Alexander Diukov nu a exclus încă complet această posibilitate, dacă negocierile cu UEFA eşuează.

„Putem redirecţiona către Asia, dar este nevoie de o decizie din partea FIFA de a participa la Cupa Mondială din 2026, şi vom găsi un acord mai repede prin intermediul acestui grup de lucru”, a explicat el.

Pentru el, acest grup de lucru cu UEFA trebuie să fie „un semn că legăturile nu sunt distruse şi că putem încerca să găsim soluţii pentru a ne restabili relaţiile”.

„Desigur, politica are o influenţă asupra fotbalului. Dar vom vedea cât de mult ”, a argumentat Diukov.

Federaţia Rusă a fost exclusă pe 28 februarie, la patru zile după declanşarea ofensivei de la Kremlin în Ucraina, din toate competiţiile organizate de UEFA.

La începutul lunii mai, UEFA a anunţat că „niciun club rusesc” nu va participa în cupele europene (Liga Campionilor, Liga Europa şi Conference League) pentru sezonul 2022/2023, aflate în desfăşurare.

La mijlocul lunii septembrie, RFS confirmase, de asemenea, că nu poate participa la calificările Euro-2024, programate din martie 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.