Federaţia Română de Scrimă i-a premiat miercuri pe cei mai buni sportivi şi antrenorii lor, în cadrul „Galei laureaţilor anului 2022”, care a avut loc la Bucureşti, în Sala „Ana Pascu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai buna echipă - Echipa masculină de sabie, care a ocupat locul V la Campionatul European din Antalya: Iulian Teodosiu, Codrin Cozmuleanu, Razvan Ursachi, George Dragomir. Antrenori: Rareş Dumitrescu şi Marius Gălăţanu.

Cea mai bună performanţă în probele feminine individuale, Maria Boldor, medalia de bronz în proba de floretă feminin la Campionatul Mondial de seniori de la Cairo.

Sportivul anului 2022 în scrima românească este sabrerul Iulian Teodosiu, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de seniori de la Cairo la sabie masculin, locul VI în proba individuala si locul V în proba pe echipe la Campionatul European din Antalya

La categoria cadeţi, juniori şi tineret au fost premiaţi următorii sportivi:

SABIE FEMININ – Laureaţii anului 2022:

Echipa de sabie feminin de cadeţi – medaliată cu argintla Campionatul European de la Novi Sad: Maria Alexe, medaliată cu bronz şi în proba individuală, Alexandra Mitruş, Amalia Stan şi Rosemarie Benciu.

Echipa de sabie feminin de juniori – loc 6 la Campionatul European de la Novi Sad: Ilinca Pantiş, Alexandra Mitruş, Denisa Şerban şi Ana Botezatu.

Antrenori: Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Siriţeanu, Irina Covaliu, Cătălina Anghel şi Andreea Doană.

SABIE MASCULIN – Laureaţii anului 2022:

Echipa de sabie masculin de cadeţi - medalie de bronz la Campionatul European de la Novi Sad: Casian Cîdu, Dacian Enache, Luca Radu şi Rareş Gheorghe.

Echipa de sabie masculin de juniori - medalie de argint la Campionatul Mondial din Dubai: Radu Niţu -  vicecampion european de junori, Marco Şovar, Mihnea Enache şi Casian Cîdu.

Echipa de sabie masculin de tineret - medalie de bronz la Campionatul European de la Tallin: Radu Niţu,  Marco Şovar, Alexandru Zmău şi Matei Cîdu.

Antrenori: Alexandru Chiculiţă, Ciprian Gălăţanu, Constantin Sandu, Nicolae Alexe.

SPADĂ FEMININ – Laureaţii anului 2022:

Echipa de spada feminin de juniori – loc 5 la Campionatul Mondial din Dubai: Emma Şonţ, Andrada Ghica, Bianca Moroianu şi Cristina Constantinescu.

Echipa de spada feminin de tineret – medalie de aur la Campionatul European de la Tallin: Alexandra Predescu, Bianca Benea, Talida Enache şi Cristina Constantinescu.

Antrenori: Robert Rigo, Adrian Colcişcă (tineret), Alina Ciuculescu şi Mihai Popa (junori).

FLORETĂ FEMININ – Laureaţii anului 2022:

Echipa de floretă feminin de juniori – medalie de aur la Campionatul European de la Novi Sad: Karina Vasile - medaliata cu bronz şi în  proba individual, Emilia Corbu, Teodora Şofran şi Andreea Dincă.

Echipa de floretă feminin de tineret – loc 4 la Campionatul European de la Tallin:

Emilia Corbu, Anca Săveanu, Teodora Sîrbu şi Andreea Dincă. Antrenori: Petre Ducu, Virgil Sălişcan şi Ana Pavel.

La Gală au fost prezenţi: Mihai Covaliu - preşedinte COSR, Eduard Novak - ministrul Sportului şi George Boroi – secretar general COSR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.