Federaţia Ivoriană de Fotbal a anunţat că a făcut apel la TAS, după ce Confederaţia Africană i-a retras organizarea ediţiei din 2021 a Cupei Africii pe Naţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ca urmare a atribuirii de către CAF a organizării CAN-2021 Camerunului, iniţial atribuită Coastei de Fildeş, Federaţia Ivoriană de Fotbal a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se arată pe site-ul forului, fifciv.com.

Federaţia a precizat că a fost suprinsă să afle că preşedintele CAF a decis singur, fără să îi consulte pe ivorieni, să atribuie Camerunului organizarea CAN-2021.

La 30 noiembrie, Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) i-a retras Camerunului dreptul de a organiza Cupa Africii pe Naţiuni 2019, cu mai puţin de şapte luni rămase până la startul competiţiei, din cauza întârzierilor înregistrate în pregătirea turneului final. La începutul lunii decembrie, preşedintele CAF, Ahmad Ahmad, a anunţat şi alte modificări cu privire la atribuirea organizării CAN.

“Am decis să decalăm, pentru că am văzut că nici Coasta de Fildeş nu va fi pregătită pentru 2021. Pentru ca lucrurile să fie aranjate într-un mod uman, să decalăm toate CAN, dând mai multă şansă Camerunului, mai mult timp pentru a-şi pune la punct infrastructura. În 2021, vor fi pregătiţi: să organizeze Camerunul CAN. Iar în 2023 turneul să fie organizat în Coasta de Fildeş”, a afirmat Ahmad Ahmad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.