După demisia lui Djamel Belmadi în urma eliminării în faza grupelor la Cupa Africii pe Naţiuni (CAN), conducătorii federaţiei algeriene speră să-l convingă pe Zinedine Zidane pentru a prelua funcţia de selecţioner, noi discuţii în acest sens fiind programate în weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chiar dacă nu este foarte încântat de acest proiect, Zizou ar fi interesat de aspectul simbolic al preluării echipei naţionale a ţării natale a părinţilor săi. Familia Zidane are legături strânse cu Kabylia, locul natal al tatălui său, a cărui fundaţie este implicată activ în iniţiative sociale în beneficiul comunităţii locale.

Mai mulţi apropiaţi l-ar îndemna să se gândească serios la această variantă, iar, cu ajutorul mai multor sponsori, federaţia algeriană ar pregăti o ofertă substanţială pentru a-l convinge pe fostul căpitan al Les Bleus.

RMC subliniază că Zidane este nerăbdător să se întoarcă la muncă. ÎCampionul mondial din 1998 nu a mai antrenat de când a plecat de la Real Madrid în 2021. El spera la echipa naţională a Franţei, dar Didier Deschamps şi-a prelungit contractul la conducerea Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.