Internaţionalul kosovar Astrit Selmani (26 de ani), ultima oară la IFK Göteborg, este de sâmbătă noul atacant al FC Dinamo, a anunţat clubul bucureştean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut la Malmö, cu dublă cetăţenie, Kosovo şi Suedia, Selmani şi-a început cariera în fotbalul suedez şi a evoluat pentru Ängelholm, Kristianstads, Rosengård, Torns, Varberg şi Hammarby, fiind transferat în vara anului 2022 de Hapoel Beer Sheva (Israel).

Selmani nu s-a adaptat în Israel, fiind împrumutat, pe parcursul anului trecut, la Midtjylland (Danemarca) şi la IFK Göteborg (Suedia).

26 de goluri a marcat Selmani în prima ligă a Suediei, pentru Varberg şi Hammarby.

Cinci selecţii are noul atacant dinamovist pentru prima reprezentativă a statului Kosovo. A jucat 3 meciuri în preliminariile Mondialului din Qatar şi a marcat un gol în meciul amical Kosovo vs Burkina Faso.

6 goluri a înscris Selmani în cupele europene, în tururile preliminare Conference League, 5 pentru Hammarby şi unul pentru Hapoel Beer Sheva.

1 trofeu are Selmani în palmares, Cupa Suediei în 2021 cu Hammarby.

Kosovo se numără printre adversarele României în grupele Ligii Naţiunilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.