Liga Profesionistă Spaniolă (LaLiga) a dat publicităţii, luni, limitele de cheltuieli ale clubulurilor din primele două eşaloane ale fotbalului iberic, actualizată după transferurile efectuate în perioada de iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Limita salarială sau limita costului echipei este suma pe care fiecare club o poate cheltui pe jucători şi pe staff-ul tehnic. 

FC Barcelona este singurul club care are o limită salarială negativă, şi nu una mică, ci de 144 de milioane de euro, informează marca.com.

Barca avea înaintea perioadei de transferuri o limită scăzută, de doar 97 de milioane de euro, dar aceasta a coborât mult în zona negativă, după legitimarea jucătorilor Dani Alves, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang şi Adama Traore, dar şi după performanţele financiare slabe ale clubului.

Scăderea de 242 de milioane de euro înseamnă că s-a estimat că Barcelona va suferi pierderi mai mici decât în realitate, a explicat directorul general corporativ al LaLiga, Javier Gomez.

Chiar dacă o echipă depăşeşte limita de cheltuieli, aceasta poate face achiziţii, dar numai atunci când sunt aduşi bani în club. Astfel de cluburi pot folosi 25 la sută dintr-o vânzare pentru a transfera un nou jucător, în timp ce, în unele cazuri speciale, această sumă poate ajunge până la 50 la sută.

Barca şi-ar putea îmbunătăţi performanţele financiare dacă va încheia noi contracte de sponsorizare, cum ar fi cel vehiculat cu Spotify, cu o valoare estimată de 500 de milioane de euro pe 20 de ani, şi/sau prin semnarea parteneriatului dintre LaLiga şi CVC Partners.

Real Madrid, club care nu a efectuat niciun transfer în această iarnă, are cea mai mare limită salarială, de 739 de milioane de euro. Liderul din LaLiga este urmat de FC Sevilla, cu 199 de milioane de euro şi de Atletico Madrid, cu 161 de milioane de euro.

În LaLiga 2, Eibar are cea mai mare limită salarială, de 30 de milioane de euro.

Limita de cheltuieli de echipă care există în LaLiga Santander şi LaLiga SmartBank este un concept care arată suma maximă pe care fiecare club/societate ar trebui să o cheltuiască pe parcursul unui sezon pentru prima echipă în relaţie cu jucătorii şi staff-ul, precum şi pentru rezerve, centrul de tineret şi alte domenii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.