Fanii echipei AS Saint-Etienne, aflaţi în afara Stadionului Geoffroy-Guichard, au aruncat cu torţe şi artificii înspre arenă, provocând un incendiu, care a fost stins destul de repede, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suporterii nu au avut acces la meciul pe care Saint-Etienne l-a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, cu Remis, scor 1-2, în penultima etapă a Ligue 1, rezultat care a coborât echipa de zece ori campioană a Franţei pe loc de retrogradare.

Un grup de susţinători ai gazdelor aflat în faţa stadionului a aruncat torţe şi artificii care au lovit arena şi au aprins un car de televiziune parcat în apropiere, provocând un incendiu care a fost rapid controlat de către forţele de securitate.

 

Fanii au scandat "demisia, demisia" şi au blocat intrarea principală în stadion. Poliţia a interevenit în forţă, cu un tun cu apă, pentru a-i dispersa.

Saint-Etienne fusese sancţionată cu un meci cu porţile închise din cauza incidentelor din timpul meciului ASSE-Monaco (1-4) din 24 aprilie, la care au fost folosite sute de dispozitive pirotehnice.

Echipa antrenată de Pascal Dupraz ocupă locul 19 în clasament, retrogradabil, cu 31 de puncte, la egalitate cu Metz, de pe locul 18, de baraj.

În ultima etapă, Saint-Etienne joacă pe terenul formaţiei FC Nantes, iar Metz evoluează, tot în deplasare, cu noua campioană, PSG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.