Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat duminică Marele Premiu al Belgiei, reuşind cea de-a zecea victorie din sezonul în curs al Formulei 1. El a plecat de pe poziţia a şasea a grilei de start.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Max Verstappen (Red Bull) s-a impus pe circuitul de la Spa-Francorchamps, unde a câştigat pentru a treia oară la rând, după victoriile obţinute în 2021 şi 2022. Pentru Verstappen este a opta victorie consecutivă din acest an, în cursul căruia a adunat zece victorii. Pilotul olandez a plecat de pe poziţia a şasea a grilei de start.

Pe locul secund în Marele Premiu al Belgiei a încheiat mexicanul Sergio Perez (Red Bull) şi echipa austriacă a reuşit o nouă dublă, consolidându-şi poziţia de lider în clasamentul constructurilor. Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) s-a clasat pe poziţia a treia, în timp ce pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a sosit pe locul 4.

În clasamentul general al piloţilor conduce Max Verstappen, cu 314 puncte, urmat de Sergio Perez (189 puncte) şi spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin) – 149 de puncte. Aflat pe locul 4, Lewis Hamilton s-a apropiat la doar un punct de Alonso, având 148 de puncte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.